YKS'de ilk kaç dakika çıkılmaz, en erken kaçta çıkılır? 165 dakika kaç saat eder?

YKS'nin bugün saat 10.15'te yapılacak, birinci oturumu TYT'ye 3 milyon 527 bin 466 aday katılım sağlayacak. Sınava katılacak adaylara Türkçe'de 40, Sosyal Bilimler'de 20, Temel Matematik'40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 olmak üzere toplam 120 soru sorulacak ve 165 dakika süre verilecek. 165 dakika kaç saat eder? YKS'de ilk kaç dakika çıkılmaz, en erken kaçta çıkılır?

YKS sınavı bugün Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) tarafından gerçekleştiriliyor. Sınava, 3 milyon 527 bin 466 aday katılımıyla düzenlenecek. İlk oturum olan TYT 165 dakika sürecek. Peki ama 165 dakika kaç saat eder? YKS'de ilk kaç dakika çıkılmaz, en erken kaçta çıkılır?

165 DAKİKA KAÇ SAAT EDER?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 165 dakika sürecek. 165 dakika 2 saat 45 dakikadır.

YKS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? YKS TYT puan hesaplaması nasıl yapılır?

YKS'DE İLK KAÇ DAKİKA ÇIKILMAZ, EN ERKEN KAÇTA ÇIKILIR?

Salonda sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların;

TYT'de sınav süresinin ilk 100 dakikası,

AYT'de sınav süresinin ilk 135 dakikası,

YDT'de sınav süresinin ilk 90 dakikası

TYT'ye giremeyen AYT sınavına girebilir mi? TYT sınavına girmek zorunlu mu?

tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday tekrar sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir.

Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir.