15 Temmuz Cuma günü otobüs, metro, marmaray ve vapur ücretsiz mi? 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi, ücretli mi?

15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle hayatını kaybeden 240'tan fazla şehidi anmak için her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü ilan edildi. Bu yıl da cuma gününe denk gelen 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz mi, değil mi soruları gündemdeki yerini aldı. Peki, 15 Temmuz'da toplu taşıma bedava mı? 15 Temmuz Cuma günü metrobüs, otobüs, metro ve marmaray paralı mı?

Bir milli birlik günü olarak ilan edilen ve resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yıl cuma gününe denk geliyor. 2016 yılında meydana gelen askeri darbe girişim sonucunda 240'tan fazla kişinin şehit edilmesi sebebiyle her yıl bu önemli günün bir kez daha önemi vurgulanıyor. Vatandaşlar da "15 Temmuz'da vapur, metro ve metrobüs ücretsiz mi?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Yarın toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi?

15 TEMMUZ'DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Bu hafta Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi sebebiyle 9-10-11 ve 12 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz olmuştu. Aynı hafta içerisinde olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de resmi tatil olarak kabul edildiği için toplu taşıma ücretsiz olacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Marmaray, Metro, İett, Tramvay ve Şehir Hatları gibi toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet verecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekilde; "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçları ücretsiz olacaktır. Tüm vatandaşlarımıza iyi yolculuklar dileriz. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin resmi plakalı otobüsleri ve raylı sistem araçları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde vatandaşları ücretsiz taşıyacak."