15 Ekim reyting sonuçları açıklandı! Masterchef, Yargı, Kirli Sepeti reyting sıralaması

15 Ekim reyting sonuçları belli oldu. Pazar akşamı Yargı ve Kirli Sepeti dizileri yeni bölümleriyle ekrana geldi. Diğer yandan MasterChef All Star, Kim Milyoner Olmak İster, Babamın Penguenleri ve Çok Güzel Hareketler 2 seyirciye eğlenceli anlar yaşatırken, Aile dizisinin tekrar bölümü yayınlandı. Ayrıca Türkiye-Letonya maçı ekrana geldi. Peki dün akşam en çok ne izlendi? İşte 15 Ekim 2023 reyting sonuçları

15 Ekim 2023 Pazar reyting sonuçları açıklandı. Pazar akşamı Kanal D'de Yargı, Fox TV'de ise Kirli Sepeti dizilerinin yeni bölümleri izleyici karşısına çıktı. TV8'de MasterChef All Star, ATV'de ise Kim Milyoner Olmak İster yarışmaları ile heyecanlı anlar yaşanırken, TRT1'de Babamın Penguenleri isimli yabancı sinema filmi yayınlandı. Star TV'de Çok Güzel Hareketler 2 seyirciye eğlenceli anlar yaşatırken, Show TV'de kaçıranlar için Aile dizisinin tekrar bölümü yayınlandı. seyirciyle buluştu. Peki Pazar akşamı en çok ne izlendi? İşte 15 Ekim reyting sonuçları

15 EKİM 2023 REYTİNG SONUÇLARI AÇIKLANDI

15 Ekim tarihinde yayınlanan programların reyting sonuçları açıklandı.

Total'de 1.sırada TRT1'de Türkiye-Letonya karşılaşması, 2. sırada Kanal D'de yayınlanan Yargı, 3.sırada ise "Kirli Sepeti" yer aldı.

TOTAL İLK 10 YAPIM

AB'de ilk sırada TRT1'de Türkiye-Letonya karşılaşması, 2. sırada Kanal D'de yayınlanan Yargı, 3.sırada ise Masterchef yer aldı.

20+ABC1'de ise ilk sırada yine TRT1'de Türkiye-Letonya karşılaşması, 2. sırada Kanal D'de yayınlanan Yargı, 3.sırada ise Masterchef yer aldı.

REYTİNG NEDİR?

Televizyon yayıncılığın vazgeçilmez bir unsuru olan reyting dilimize İngilizceden geçmiş bir sözcüktür. Kelime anlamı olarak reyting yani rating; derece, derecelendirme veya puanlama gibi anlamlara gelmektedir.

Ülkemizde daha çok televizyonla ilişkilendirilen reyting; izleniş durumu, izlence anlamlarına da gelmektedir. Yani ülkemizde reyting deyince ilk akla gelen konu televizyon reytingidir. Bizdeki manasıyla reytingin bir diğer tanımı; "herhangi bir televizyon kanalının izlenme oranının tamamı" şeklindedir. Z kanalında yayınlanan A programının izlenme payının yüzdesi o programın ve kanalın reytingini belirler.

İzleyici Oranı (reyting) ortalama izlenme oranıdır. Bir program diliminde veya zaman diliminde her dakikaya düşen ortalama izleyici yüzdesini gösterir. İzlenme Payı, bir kanalın belli bir zaman diliminde toplam izleyiciden almış olduğu payı gösterir.