14 Ekim Güneş Tutulması etkileri neler, hangi burçlar etkilenecek? Güneş tutulması (Ateş Çemberi) Türkiye'den izlenebilecek mi?

14 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek Güneş tutulması Terazi burcunda gerçekleşiyor. Gök olaylarını yakından takip edenler ''Güneş Tutulması etkileri neler, hangi burçlar etkilenecek? Güneş tutulması (Ateş Çemberi) Türkiye'den izlenebilecek mi?'' sorularının yanıtını araştırıyor...

14 Ekim Güneş tutulması için geri sayım başladı. Bu senenin ilk güneş tutulması 20 Nisan 2023 tarihinde meydana gelmişti. Son tutulmanın üzerinden 6 ay geçti. Amerika semalarında "ateş çemberi" olarak da anılan bu Halkalı güneş tutulması Terazi burcunda gerçekleşecek. Halkalı Güneş tutulması, gökyüzünde görsel şölen oluşturacak. Peki, 14 Ekim Güneş Tutulması etkileri neler, hangi burçlar etkilenecek? Güneş tutulması (Ateş Çemberi) Türkiye'den izlenebilecek mi?

14 EKİM GÜNEŞ TUTULMASI ETKİLERİ NELERDİR?

14 Ekim 2023 tarihinde gözlemlenecek Güneş tutulması Terazi burcunda gerçekleşiyor. Ay düğümleri Koç - Terazi aksına geçiş yaptılar. 17 Temmuz tarihinde başlayan bu geçiş bizleri Ocak 2025 tarihine kadar etkileyecek.

Genel olarak bolluk, bereket, şans ve fırsat kapılarının açılacağı dönem başlayacak. Aynı zamanda terazi tutulmaları evlilik ve boşanma oranlarının da artmasına da sebebiyet veriyor. Geçmişten bu yana devam eden, konuşulan ancak tamamlanmaya konular da gündeme gelebilecek.

HANGİ BURÇLAR ETKİLENECEK?

Koç ve Terazi burçları bu tutulmadan diretk etkilenen burçlar arasında yer alıyor. Yengeç ve Oğlak burçları da bu tutulma zamanında onları harekete geçirecek etkiler alabilirler. Bu tutulmadan destekleyici etkiler alacak olanlar Aslan ve Yay burçları olacaktır.

GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Ekim ayında Kuzey, Orta ve Güney Amerika göklerinde, Alaska da dahil olmak üzere ABD'nin 49 kıta eyaletinin tamamında görülebilecek.

Parçalı tutulma; Amerika Kıtası, Atlas Okyanusu, Büyük Okyanus'ta görülebilecek. Yapılan açıklamada halkalı tutulmanın ise Brezilya, Kolombiya, Panama, Kosta Rika, Nikaragua, Honduras, Belize, Meksika'nın doğu ucu ve Amerika Birleşik Devletleri'nde seyredilebilecekken, Türkiye'den izlenemeyecek.