Başvuru yapmaya gerek yok! En düşük 825 TL yatırılacak! 12.1 milyon kişiye bayram öncesi müjde!

Bugün bayram ikramiyesi ödemeleriyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklamasında ''2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyeleri 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak.'' ifadelerine yer verdi. Yapılan açıklamanın hemen ardından milyonlarca emekli ikramiyelerin ne zaman hesaplarda olacağı konusunda bilgi almak için araştırmalara başladı. Bakanlıktan yapılan açıklamayla ikramiye ödeme tarihleri belli oldu.

Milyonlarca kişiye ödenen bayram parasının ödeme tarihi duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasıyla emekli bayram ikramiyesi ödemeleri öne alındı. Yapılan açıklamanın hemen ardından milyonlarca emekli arama motorları üzerinden ödeme tarihlerini öğrenmek için araştırmalarını sürdürüyor.

KİME, NE KADAR İKRAMİYE ÖDENİYOR?

Emekli ikramiyesi geçen yıldan beri bin 100 TL olarak ödeniyor. Dul aylığı alanlara ise 550 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar ise 825 lira bayram ikramiyesi alıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 lira ikramiye ödeniyor.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklamasında "Yaklaşık 12 milyon emeklinin 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyeleri 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak." ifadelerini kullandı.

Emekli bayram ikramiyeleri 27-29 Nisan'da hesaplara yatacak. 2018 yılında başlayan emeklilere ikramiye uygulaması yılda 2 kere olmak üzere emekli vatandaşlara ödeniyor. Emekli bayram ikramiyesi bu yıl 2 Mayıs Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin hesabına yatırılacak.

Emekli ikramiyelerinin ödeme günleri ise şöyle:

4/a'lı işçi emeklileri için ödeme günleri; 17, 18, 19, 20, 21 olanların 27 Nisan, 22, 23, 24, 25, 26 olanların 28 Nisan, 4/b'li Bağ-Kur emeklileri için 29 Nisan, 4/c'li memur emeklileri için ise hem bayram ikramiyeleri hem de Mayıs ayı aylıkları 29 Nisan tarihinde ödenecek.

BAŞVURUYA GEREK YOK

Bayram ikramiyesi alması için başvuru yapmaya gerek kalmıyor. Bu kişilere ikramiyeler herhangi bir başvuru olmaksızın ödeniyor.

13.2 milyon emekli bu gelişmeyi bekliyor! 4 formülle artacak!

Emeklilerin bayram ikramiyeleri 27-29 Nisan'da ödenecek