111. ÖGG sınavı ne zaman, bu hafta mı? Özel Güvenlik Görevlisi sınav takvimi 2024

Özel Güvenlik Görevlisi mesleğini icra etmek isteyen kimseler Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitime ve ardından sınava katılıyor. Sınav ve eğitimler sene başında hazırlanan takvim doğrultusunda gerçekleştiriliyor. 13 Eylül 2024 Cuma günü eğitimi biten adaylar sınava ne zaman gireceklerini araştırmaya başladı. Peki, 111. ÖGG sınavı ne zaman, bu hafta mı? İşte yanıtı...

111. Özel Güvenlik Görevlisi sınavı için geri sayım başladı. 111. dönem sınavına katılacak adayların eğitimleri 13 Eylül 2024 Cuma günü sona erdi. Sınav, Özel Güvenlik Deneletleme Başkanlığı 2024 Yılı Sınav Takvimi'nde belirtilen tarihte gerçekleştirilecek. Peki, 111. ÖGG sınavı ne zaman? 111. ÖGG sınavı bu hafta mı?

111. ÖGG SINAVI NE ZAMAN?

111. ÖGG sınavı 20 Ekim 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Özel Güvenlik Görevlisi sınav takvimi 2024

ÖZEL GÜVENLİK 112. TEMEL EĞİTİM VE 88. YENİLEME EĞİTİMİ SINAVI

Sınav Tarihi: 15 Aralık 2024 Pazar

Eğitim Bitiş Tarihi: 8 Kasım 2024 Cuma

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Silah Farkı sınavında başarılı olabilmek için adayların, yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplam puanının en az 50 olması, ayrıca bu puan ile daha önce başarılı oldukları temel silahsız sınav puan ortalamasının en az 60 olması gerekmektedir.

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikasına sahip olan ve silahsız yenileme eğitimiyle birlikte silah farkı eğitimi alarak silahlı sınav türünden özel güvenlik yenileme sınavına katılan adayların başarılı sayılabilmesi için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplam puanlarının en az 50, bu puanın ise daha önce başarılı oldukları temel silahsız sınav puan ortalamasının en az 60 olması şarttır. Başarı sağlanamazsa, sınav sonuçları silahsız olarak değerlendirilecektir.

ÖGG SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

ÖGG sınav sonuçları Özel Güvenlik Daire Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek. Özel güvenlik sınav sonuçlarını görüntülemek için adayların TC Kimlik No ile sorgulama yapması gerekiyor. Güvenlik sınav sonucu linkine tıklayan güvenlik görevlisi adayları, sonra "Temel Eğitim Sınav Sonucu" sayfasına yönlendirilerek bireysel sonuçlarını görüntüleyebilecek.