Gözler ÖGG sonuçlarında! 109. ÖGG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışmak isteyenler Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı eğitimin hemen ardından sınava katılıyor. Eğitimi 17 Mayıs 2024 Cuma tarihinde bitirenler 29 Haziran'da düzenlenen sınava katıldı. Peki, 109. ÖGG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı 2024 Yılı Sınav Takvimi'ne göre 109. ÖGG 29 Haziran 2024 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Sınava katılan adaylar sonuçlar ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, 109. ÖGG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

109. ÖGG SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Özel Güvenlik Sınav sonuç tarihi bilgisi kılavuz kapsamında yer aldı. Buna göre ÖGG 109. dönem sınav sonuçları 12 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak.

Her bir soru bir puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden olacak.

Silah farkı sınavına giren adaylar için 25 adet çoktan seçmeli silah bilgisi sorusu soruluyor. Silah farkı eğitimi almış olan adaylar sadece silah bilgisi sorularını cevaplaması gerekiyor. Değerlendirme ise her bir soru iki puan olmak üzere 50 puan üzerinden yapılacak.

ÖGG SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

Silah Farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.