10 Kasım'da okullar var mı? 10 Kasım resmi tatil mi?

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. Peki, 10 Kasım resmi tatil mi? 10 Kasım'da okullar var mı?

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü için geri sayım başladı. Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 yılında saat 09.05'te yaşamını yitirdi. Her yıl o tarih ve saatte ulu önder Atatürk için saygı duruşunu geçiliyor ve anılıyor. Vatandaşlar 10 Kasım'ın resmi tatil olup olmadığını sorguluyor. Peki, 10 Kasım resmi tatil mi? 10 Kasım'da okullar var mı?

10 KASIM HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Bu yıl 10 Kasım tarihi Cuma gününe denk geliyor.

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ?

10 Kasım resmi tatil değil ulusal yas günüdür. Bu nedenle 10 Kasım günü resmi kurum ve kuruluşlar mesaiye devam ediyor olup, okullarda 10 Kasım'dan dolayı tatil yapılmayacak.

10 Kasım tarihinde okullar başta olmak üzere yurdun dört bir tarafında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk anılacak. Anıtkabir ve Dolmabahçe Sarayı'nda resmi tören yapılacak.

En duygusal, anlamlı, kısa, uzun, 2, 3, 4, 5, 6 kıtalı 10 Kasım şiirleri: 10 Kasım Atatürk şiirleri!

OKULLARDA DÜZENLENEN BAYRAK TÖRENLERİ

Okullarda düzenlenen bayrak törenleri, bayrağı yarıya indirecek öğrenci ile gönderin sağında ve solunda bayrağa dönük olarak duran iki diğer öğrencinin, "hazır ol"da bayrağı selamlamasıyla başlar. Saat 09.05'te gelen siren veya boru sesi eşliğinde meşaleler yakılır ve katılımcılar iki dakikalık saygı duruşunda bulunur. 10 Kasım haricindeki saygı duruşlarında bu süre bir dakikadır. Saygı duruşunun ardından gönderde çekili duran bayrak, İstiklâl Marşı eşliğinde ağır ağır yarıya indirilir. Marşın bitimi ve görevli öğretmenin "rahat" komutu ile bayrak töreni tamamlanır. Tören boyunca Atatürk Büstü'nün sağ ve sol yanında biri kız, diğeri erkek iki öğrenci tarafından saygı nöbeti tutulur. Yarıya indirilen bayrak, ders günün sonunda yeniden tören yapılması gerekiyorsa tekrar tepeye çekilmez. Yeni tören seyyar direkli bir bayrakla yapılır. Bayrak, gün batımında görevli kişi tarafından törensiz olarak tepeye çekilir.