MEB Bakanı Mahmut Özer'den yeni açıklama! 10 ilde okullar ne zaman açılacak?

Son dakika MEB Bakanı Mahmut Özer'den yeni açıklamaları yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Özer depremden etkilenen 10 ilde okulların ne zaman ve nasıl açılacağına ilişkin açıklamada bulundu. Peki, 10 ilde okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Malatya'daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Depremden etkilenen iller hariç okulların 20 Şubat'ta açılacağı duyurulmuştu. 10 ilde ise 1 Mart işaret edilmişti. MEB Bakanı Mahmut Özer'den yeni açıklama geldi...

10 İLDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Özer, "Depremin yaşandığı 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. Bunlardan 5 bin 836 öğrencimiz nakilini başka illerdeki okullara aldırdı." ifadelerini kullandı.

Bakan Özer: "10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız." dedi.

1 MART'TAN SONRA EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞLAYACAK

Geçtiğimiz günlerde 71 ilde eğitim öğretimin 20 Şubat'ta başlayacağını, deprem bölgesindeki 10 ilde eğitime 1 Mart'a kadar ara verildiğini hatırlatan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "1 Mart'ta güvenli bir şekilde eğitim öğretime geçişle ilgili eksiklikler olursa geçmeyeceğiz, öteleyeceğiz ama tüm arkadaşlarımızla birlikte 1 Mart'ta belli bölgelerde, belli ilçelerde eğitim öğretime geçmeyi planlıyoruz. Onunla ilgili vatandaşlarımız tedirgin olmasınlar." açıklamasında bulunmuştu.

Depremin etkilediği bölgede Millî Eğitim Bakanlığına ait 20 bin 868 bina bulunduğunu, bunlardan yalnızca 24'ünün yıkıldığını, 83'ünde de ağır hasar olduğunu aktaran Bakan Özer, "Bu hafta içinde bölgedeki tüm okulların hasar tespitiyle ilgili çalışmaları nihayetlendireceğiz. Nihayetlendirdikten sonra da ilçe bazlı bir şekilde planlama yapacağız. Yani Malatya'dayız mesela... Malatya'da toplu karar vermeyeceğiz. Herhangi bir problem olmayan ilçelerde eğitim öğretime geçeceğiz ama hazırlıklarla ilgili, güvenlikle ilgili sıkıntı varsa -şimdi hatırlarsanız Kovid günlerinde nasıl okul temelli bir şekilde vaka olan yerlerde eğitim öğretime ara verdiysek ilçe veya il bazı karar verdiysek- aynı yaklaşımı burada da sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.