Bayram temizliğini böyle yapın! 10 gün boyunca mobilya tozunu engelliyor

Mobilyaların temizliği zor. Özellikle bazı mobilyalar tozu daha fazla çekiyor. Müze çalışanlarının mobilyalar için kullandığı temizlik tüyosunu sizler için derledik. İşte mobilya tozlarını emen tüyo...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Mobilyalardaki tozlarla başı dertte olanlardan mısınız? Genellikle tıbbi, kozmetik, gıda ve tarım uygulamalarıyla ilişkilendirilen gliserin, günlük ev işlerinde de etkinliğini ortaya koyuyor. Size tuhaf gelebilir ama birçok müze çalışanı mobilyalardaki toz birikmesini böyle önlüyor.

Temizlik rutininizde gliserini kullanmanın 5 etkili yolunu sizler için derledik.

MOBİLYALARDA TOZ BİRİKMESİNİ ÖNLEYEN 5 YÖNTEM

Köpüklü zeminler

Pırıl pırıl bir temizlik için, zeminlerinizi temizlerken kovanıza birkaç damla gliserin ekleyin. Bu yalnızca derinlemesine temizlemekle kalmaz, aynı zamanda yüzeylerinizi parlak ve ışıltılı bırakır.

Uzun süreli toz giderme

Gliserini suyla karıştırarak bir temizleme solüsyonu oluşturun ve bunu bir bezi nemlendirmek için kullanın. Bu karışımla yüzeylerinizi silerek, müzelerde olduğu gibi 10 güne kadar uzun bir süre boyunca tozu uzaklaştırabileceksiniz.

Giysilerdeki lekeleri çıkarma

Lekeleri tedavi etmeye birkaç damla gliserin uygulayarak başlayın, ardından tuzlu suyla durulayın. Çay, kahve, çikolata gibi inatçı lekeler için gliserini tuzla karıştırıp ilgili bölgeye uygulayın ve 30 dakika sonra yıkayın. Bu etkili yöntem inatçı lekeleri kumaşlara zarar vermeden çıkarır.

Deri mobilya bakımı

Deri mobilyanızdaki çizikleri gidermek için, gliserine batırılmış pamuklu bir bez kullanarak silerek temizleyin. En iyi sonuçları elde etmek ve deri mobilyalarınızın güzelliğini geri kazanmak için bu adımı 2-3 kez tekrarlayın.

Temiz pencere

Gliserin ve etil alkolü 1:10 oranında karıştırarak bir solüsyon hazırlayın ve bunu camlarınızı silmek için kullanın. Bu etkili yöntem toz ve kir birikmesini engelleyerek pencerelerin uzun süre lekesiz ve temiz kalmasını sağlayacaktır.

Gliserini temizlik rutininize dahil ederek yalnızca temizleme özelliklerinden değil, aynı zamanda ev işlerinizi kolaylaştıran uzun süreli etkilerinden de yararlanırsınız.