0.69 konut kredisinde peşinat ne kadar, aylık taksitler kaç TL? 0.69 konut kredisi ödeme planı nasıl?

0.69 konut kredisi detayları milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. Kampanya kapsamında sunulan finansman modeliyle 81 ilde bitmiş konutlar, belirli bir oranda tamamlanmış ve devam eden konutlar, bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projelerden konutlar satın alınabilecek. Peki, 0.69 konut kredisi ödeme planı nasıl? 0.69 konut kredisinde peşinat ne kadar, aylık taksitler kaç TL?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan "Yeni Evim Konut Finansman Programı" başvuruları başladı. 0.69 faiz oranlı konut kredisinden faydalanmak isteyenler aramalarını hızlandırdı. Peki, 0.69 konut kredisi ödeme planı nasıl? 0.69 konut kredisinde peşinat ne kadar, aylık taksitler kaç TL?

0.69 KONUT KREDİSİ ÖDEME PLANI NASIL?

0.69 konut kredisi ödeme planı satın alınacak konuta, konutun satış bedeline ve kampanyaya başvuran vatandaşların gelirine göre değişkenlik gösteriyor.

0.69 KONUT KREDİSİNDE PEŞİNAT NE KADAR?

0.69 konut kredisinde peşinat oranı konut bedelinin yüzde 10'u olarak belirlendi. İsteyenler bu rakamdan daha fazlasını da peşinat olarak ödeyebilecek.

0.69 KONUT KREDİSİNDE AYLIK TAKSİTLER KAÇ TL?

0.69'dan başlayan vade farkı ile 15 yıl vadeli kredide aylık taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek şekilde hesaplanacak. Kampanyada ilk 3 yıl ödeme kolaylığı sağlanacak.

AA'da yer alan habere göre hazine taksit katkısı, destek dönemi bittikten sonra, kredi vadesinin son 8 yılı içinde taksitlere eklenerek geri alınacak. Konut üreticisi firmadan proje bedelinin yüzde 5'ini kredinin ilk yılı için taksit katkısı olarak peşin alınacak.

Finansman tutarı 2 milyon liraya kadar 0,69, 2 ile 4 milyon lira arası için 0,79 ve 4 ile 5 milyon lira arası 0,99 faiz/kar payı ile 15 yıl vadeli olacak. Konut satış bedelinin yüzde 5'i kadar tutar yüklenici firma katkısı olarak ilk azami 3'üncü yıla kadar ödeme planına yansıtılacak.