Vikings 6. yeni sezon ne zaman başlayacak? Vikings 5. sezon 20. bölüm nefes kesti

Barbar olarak bilinen Vikingleri anlatan ve izleyicisini 8. Yüzyıla götüren başarılı senaryo Vikings yayınlandığından beri çok geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyor. 5 sezonu geride kalan Vikings dizisinde izleyiciler yeni sezonun başlayıp başlamayacağını merak ediyor. Peki Vikings dizisi devam edecek mi? 6. Sezon ne zaman başlayacak? İşte Vikings dizisi ile ilgili merak edilenler… Vikings yeni sezonun 2019 yılı içerisinde gelmesi bekleniyor. Dizinin yeni sezonuna dair tam bir yayın tarihi açıklanmadı.

Tarihe yolculuk yapmak isteyen ve geçmiş zamana ait sinema ve dizi yapımlarına ilgi duyanların severek takip ettiği Vikinkgs dizisinde 5 sezon geride kalmıştı. Gerçekliğe yakın içeriklerle izleyicisini 8. Yüzyıla götüren Vikings dizisinde gelecek sezonun ne zaman başlayacağı sevenleri tarafından merak ediliyor. Peki bu konuda bir açıklama var mı? Vikings yeni sezon ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar… Dizi izleyiciyi mükemmel bir gerçeklikle 8. Yüzyıla götürürken, tarihi ve geçmişte kurulan uygarlıkları merak eden izleyicileri büyük bir maceraya sürüklüyor. Barbar olarak bilinen Vikinglerin aralarına girdiğimiz, yaşamlarından kesitlere şahit olduğumuz, savaşlarında kendimizi en önde savaşıyormuş gibi hissettiğimiz bir diziye şahit oluyoruz. 

VİKİNGS 6. YENİ SEZON NE ZAMAN?

Vikings yeni sezonun 2019 yılı içerisinde gelmesi bekleniyor. Dizinin yeni sezonuna dair tam bir yayın tarihi açıklanmadı.

VİKİNGS KONUSU NEDİR?

Dizi izleyiciyi mükemmel bir gerçeklikle 8. Yüzyıla götürürken, tarihi ve geçmişte kurulan uygarlıkları merak eden izleyicileri büyük bir maceraya sürüklüyor. Barbar olarak bilinen Vikinglerin aralarına girdiğimiz, yaşamlarından kesitlere şahit olduğumuz, savaşlarında kendimizi en önde savaşıyormuş gibi hissettiğimiz bir diziye şahit oluyoruz. Genellikle efsanelere konu olan ve üzerlerine birçok kitap yazılan, birçok film çekilen bu barbar topluluk; haklarında birçok kez yazıldığı gibi geldikleri yerleri yakmaya, yağmalamaya ve karşılarına çıkan her şeyi yıkmaya devam ediyorlar.

Mitolojilere, destanlara ve medeniyette birçok ilerlemeye sahip İskandinavların atalarının gerçekten barbar Vikingler mi olduğu konusu izleyicilerin akıllarını kurcalıyor. Barbar bir topluluk oldukları için ilerledikleri yerlere kan ve vahşeti de götüren, yağmacılıkla birçok yerleşim yerini talan eden bu topluluğun yaptıkları; ölüm korkularının olmamasıyla açıklanıyor.

Vikingler gelenekleri gereği savaşçı bir topluluk ve savaşarak ölmenin dünya üzerinde en onurlu ölüm şekli olduğunu düşünüyorlar. Bu yüzden savaşlarda öne atılmaktan çekinmiyor, etraftan gelecek bir kılıç darbesinden korkmuyor ve bir an önce işlerini tamamlamaya çalışıyorlar. Ölümden zerre kadar korkmayan Vikingler, çocukluktan beri korkusuz yetiştiriliyorlar. Öyle ki geleneklerinde yer etmiş ve 7 yılda bir düzenlenen bir ayinde kendi aralarından seçtikleri 7 kişiyi kurban ediyorlar.

Yaşamı boyunca birçok savaş görmüş savaşçı Ragnar Lothbrok ve oğlu Bjørn’un maceraları, savaşları ve yaşamlarının anlatıldığı dizi bazı bölümlerde Viking kültürünü başarılı bir şekilde işleyerek izleyiciyi hikayeye bağlıyor. Ragnar’ın basit bir çiftçiden, büyük bir konuma yükselmesine; bu yolda feda ettiklerine ve kararlılığına tanık oluyoruz. Ragnar’ın hep yanında olan kardeşi Rollo’yu da bu maceralarda ön planda görüyoruz. Rollo ile denizlere açılan ve büyük bir bilinmezliğe doğru yol alan Ragnar her zaman güvenebileceği bir dostun varlığıyla daha da güçlü hissediyor.

Rüyasında savaş tanrısı Odin’i gören ve Odin tarafından seçildiğini düşünen Ragnar’ın hayallerini büyük bir orduya sahip olmak ve batıya doğru ilerlemek düşünceleri süslüyor. Fakat seçildiğini düşündüğü dönemlerde elinde hiçbir şey bulunmayan bir asker olan Ragnar, batıya ilerlemeleri gerektiğini liderleri olan Early’e söyleyen Ragnar bu konuda bir destek alamıyor. Hayallerini gerçekleştirmekte kararlı olması onu tehlikeli ama önemli yollara sürüklüyor. Yetenekli gemi ustası arkadaşı Floki’ye; açık denizlere açılmak üzere bir gemi yapmasını istiyor ve kendisiyle gelecek adamları bulmak için gizli toplantılar yapmaya başlıyor. Bir süre sonra istediği sayıda adam bulan Ragnar, gizlice hayallerinin peşinden açık denize açılıyor. Bir süre sonra olanlardan haberi olan Early ise geri dönemeyeceklerini düşündüğü için bu konuyu önemsemiyor.

Vikinglerin denizcilik kabiliyetlerine ve sonu bilinmeyen deniz yolculuklarını da etkileyici bir şekilde işleyen dizi, topluluğun yeteneklerini izleyicilerle buluşturuyor. Ragnar, deniz seferlerinde; tarihte kullandığı gibi bir pusula kullanıyor ve bulutlu günlerde kullanılan güneş taşları da tarihten diziye aktarılmış gerçeklikler olarak göze çarpıyor.

VİKİNGS 5. SEZON 20. BÖLÜM İZLE