TRT1 tanıtım gecesinde güç gösterisi yaptı; Masumlar Apartmanı, Gönül Dağı, Büyük Selçuklu dizi oyuncuları buluştu

Türkiye'nin en çok izlenen dizilerini ekranlara getiren TRT1 yeni yüzü ile izleyici karşısına çıktı. 1 Şubat Pazartesi günü ekranlara gelen tanıtım gecesinde Masumlar Apartmanı, Uyanış Büyük Selçuklu v Gönül Dağı dizi oyuncuları bir araya geldi. TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren “Sade, net ve içeriği ön plana çıkaran görseller hazırladık. TRT'yi bir dünya markası haline getiriyoruz” dedi.

Bu sezon yayınlanan dizileri ve gerçekleştirdiği projeler ile hem yurtiçi hem yurt dışında yükselişe geçen TRT1, değişime uğrayan yeni yüzünü ‘TRT1 Tanıtım Gecesi’ programıyla tanıttı.

Tanıtım gecesinin sunuculuğunu Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan üstlendi. Programın konuğu ise TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren oldu. TRT’de yapılan özel projelerden ve bir sonraki hedefleri anlatan Eren; inancın, umudun, insanlığın ve iyiliğin dünyadaki sesi olmak amacıyla yola çıktıklarını ve Türkiye’nin tarihinden ve kültüründen etkilerle projeler ürettiklerini belirtti.

TRT World Forum ile dünyaya açıldıklarını belirten Eren; Haber, Belgesel,Çocuk, Spor ve Müzik gibi kanalların da kendi alanlarında başarılı izlenme oranları yakalandığını söyledi. İstanbul ve Konya’da Uluslararası TRT Film Platoları’nı kurduklarını söyleyen Eren, yeni projelerini bu setlerde çekeceklerini belirtti. Gençlere yönelik dijital projelerinin de olduğunu belirten Eren, ayrıca TRT Çocuk’un sevilen çizgi dizilerini dijital oyun olarak farklı bir projede değerlendireceklerini belirtti. İbrahim Eren, TRT’yi dünya markası haline getireceklerinin de altını çizdi.

TRT1 ekranlarının sevilen oyuncuları canlı yayın bağlantılarıyla konuk oldu

Tanıtım gecesine ayrıca, TRT 1’in sevilen yapılarımın ekran yüzleri de bağlantılarla konuk oldular. Kanalın değişimine ortak olan diziler ve programların ekran yüzleri ise şu şekilde; Uyanış: Büyük Selçuklu’dan Buğra Gülsoy, Ekin Koç ve Hatice Şendil; Masumlar Apartmanı’ndan Ezgi Mola ile Birkan Sokullu, Payitaht "Abdülhamid" dizisinden Bülent İnal ile Bahadır Yenişehirlioğlu, Gönül Dağı’ndan Berk Atan ve Gülsüm Ali İlhan, Tövbeler Olsun’dan Erkan Can ve Güven Kıraç, Benim Adım Melek’ten Kutsi ve Nehir Erdoğan, Tozkoparan İskender’den Çağan Efe Ak, Yusuf Gökhan Atalay ve Tuana Naz Tiryaki, Seksenler’den Şoray Uzun, Hacı Ali Konuk ve Onur Dilber, Acemi Anneler’den Melis Yıldırım, Yağmur Öztürk, Merve Üçer ve Begüm Topçu, Türkan Hanım’ın Konağı’ndan Arzu Yanardağ, Fazlası Zarar program sunucusu Ezgi Sertel, Gündem Ötesi ve 3’te 3 program sunucusu Pelin Çift ve Hayatın Ritmi program sunucusu Dr. Halit Yerebakan bağlantılarla yer aldılar.