Teşkilat'ın Zayed'i Mehmet Usta kimdir, kaç yaşında? Mehmet Usta nereli, hangi dizilerde oynadı?

Teşkilat'ın Zayed'i Mehmet Usta'nın hayatı merak konusu oldu. Bir çok tiyatro ve televizyon dizilerinden tanınan ünlü oyuncu Mehmet Usta, şimdilerde Teşkilat'ın Zayed'i olarak izleyicisinin karşısına çıkmaktadır. Bu karakteriyle dikkat çeken Mehmet Usta hakkında merak edilenleri bu haberimizde derledik.

Mehmet Usta, Teşkilat dizisinde Zayed karakterini oynamaktadır. Güçlü oyuncu kadrosu ve hikayesi ile dikkat çeken Teşkilat dizisindeki Zayed karakteri ile Mehmet Usta'nın hayatı merak konusu oldu. Oyunculuğu ile sevilen Mehmet Usta kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde oynadı?

MEHMET USTA KİMDİR?

20 Şubat 1979 Düzce doğumlu olan Mehmet Usta, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Ekmek Teknesi dizisinde oynadığı "Ölü" ve Bez bebek dizisinde ki "Şoker" karakterleriyle tanınmıştır. Aslen Trabzon'lu olan oyuncunun ailesi küçük yaşlarda babasının ve amcalarının iş kurduğu İstanbul'a taşındı. Doğum yeri İstanbul olmasa da ilk yaşına İstanbul'da girdi ve yaşamını burada büyüyerek devam ettirdi.

İlkokulu Aksaray Mahmudiye İlkokulu'nda, orta okul ve liseyi İstanbul Davutpaşa Lisesi'nde okudu. Üniversite eğitimini ise Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde tamamladı. Üniversite eğitiminden sonra master eğitimi de yapmaya karar veren Mehmet Usta, masterini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyoloji ve Antropoloji Anabilim dalında ve Sanat Sosyolojisi alanında 'Modernlik ve Modernleşme ekseninde Geleneksel Türk Tiyatrosu' tezi ile tamamladı.

Yaşamı boyunca spor ve oyunculuktan hiç kopmayan Mehmet Usta, fakülte yıllarına kadar Uzakdoğu Savunma Sanatları ile yakından ilgilendi.

MEHMET USTA ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER

Teşkilat - 2020 - Zayed

Görevimiz Komedi - 2016

Bana Bir Soygun Yaz - 2012 - Hadi

Dedemin Dolabı 2012 - Gomodor

Leyla ile Mecnun - 2011 - Kamil

Dur Yolcu - 2008 - Çolak Çavuş

Mommo Kızkardeşim - 2009 - İstanbullu Bakkal

Kara Köpekler Havlarken - 2009 - Anten

Kınalı Kuzular: Son Nefes - 2007 - Zeynel

Kınalı Kuzular: Beni Sizlerden Ayırmayın - 2007 - Yüzbaşı Yusuf

Kınalı Kuzular: Reşit Paşa Vapuru - 2007 - Bekir çavuş

Kınalı Kuzular: Hasan Ethem - 2007 - Edirneli Hüseyin

Bez Bebek - 2007 - Şoker

Erkekler Ağlamaz - 2006 - İnce Memet

Kınalı Kuzular: Kınalı Hasan - 2006 - Laz Yunus

The İmam - 2005 - Deli

Ekmek Teknesi - 2002 - Ölü

Ruhsar - 1997 - Selçuk