RTÜK o sahneyi affetmedi! Sen Çal Kapımı'dan sonra Arıza da ceza yedi!

Pandemi döneminde olmamıza rağmen dizi sektörü oldukça hareketli ve her hafta yeni bir projenin haberini alıyoruz. Ancak dizlerin belirli kurallara uymaması izleyicilerin dikkatini çekiyor ve hal böyle olunca birçok dizi ceza üstüne ceza yiyor. Geçtiğimiz günlerde Sen Çal Kapımı dizisindeki masaj, jakuzi ve duş sahneleri Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından cezaya çarptırıldı. Şimdi Arıza dizisi de bu cezadan nasibini aldı.

Televizyonda yayınlanan birçok yapım farklı nedenler dolayısıyla ceza yiyor. Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun şikayet değerlendirmeleri ve takibi ile dizilerdeki uygunsuz sahneler tespit ediliyor. En son Sen Çal Kapımı dizisinde geçen küvet sahnelerine, Türk aile yapısına uygun olmadığı gerekçesi ile ceza verilmişti. Show TV'nin Arıza dizisine de küfürlü ifade nedeniyle ceza geldi.

Show TV'nin sevilen dizisi Arıza dizisinin bir sahnesinde geçen küfür sansürlenmedi. Yapılan değerlendirmede bipleme yapılmadığı, engelleme uygulanmadan küfürlü ifadenin ekrana yansıtıldığı belirtildi.

RTÜK tarafından verilen cezalar sadece Sen Çal Kapımı ve Arıza dizileri için geçerli değil. Baraj dizisi de bir hatadan dolayı ceza aldı. "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden nitelikte yayın yapıldığı" şeklindeki değerlendirme, cezanın nedeni olarak duyuruldu.

Kırmızı Oda, Sefirin Kızı ve Çukur dizileri de şiddet içerikleri nedeniyle para cezası ile çarptırıldı.