Patlıcanlı yufka topu nasıl yapılır? Haftanın en yüksek puanını alan kişi altın bileziğin sahibi oluyor.
PATLICANLI YUFKA TOPU NASIL YAPILIR?
İlk önce börek içimizi kavuralım. Sırasıyla soğan, patlıcan biber, domates, sarımsak eklenerek güzelce kavrulur. Ocaktan almaya yakın baharatları atılarak soğumaya bırakılır. Daha sonra yufkaları ıslatmak için gerekli malzemeler güzelce çırpılır. Hazır yufkamız tezgaha serilir.Üzerine yufkayı ıslatmak için yapmış olduğumuz karışım güzelce dökülür ve yayılır.Daha sonra bir yufka daha alınır ve üzerine örtülür. Bu yufkanın üzeri ıslatılmaz.
Yufka 8 parçaya ayrılır (sigara böreği yaptığımız gibi) her parçaya iç harcımız konur ve sarılır sarılan börekler fırın tepsisine dizilir. En üzerine yine yufkayı ıslatmak için yaptığımız harçtan sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun