Muhteşem Yüzyıl Kösem 5. bölümü nefes kesti

STAR TV ekranlarının en çok sevilen dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem bu hafta yine bomba gibi bir bölüm ile seyircisinin karşısına çıktı.

Her Perşembe akşamı STAR TV'de ekrana gelen Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi bu hafta da meraklı bir bölümle yayınlandı. Muhteşem Yüzyıl Kösem yine son bölümü ile  herkesi ekrana kilitledi.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 5. BÖLÜM

Muhteşem Yüzyıl Kösem 5. bölüm özeti

İskender Anastasia’ya saraydan kaçması için yardım ediyor! Anastasia özgürlüğü ile aşkı arasında bir seçim yapmaya çalışırken, bir masum canından oluyor! Anastasia’nın yokluğunda, Ahmed ölümün kıyısına geliyor!

Sultan Ahmed, Mehmed Giray’ın idamına hükmediyor! Fahriye Sultan, Ahmed’e meydan okuyor! Şahin Giray, Ahmed’i öldürmek için harekete geçiyor ve hiç umulmadık biri ona yardım ediyor! Reyhan Ağa,  Anastasia’nın gerçekleri hatırladığını anlıyor! Müthiş kovalamaca şok bir şekilde sonlanıyor! Ahmed kendisine söylenen yalanların peşine düşüyor! Çok güvendiği birinin geçmişindeki karanlık sır açığa çıkıyor! İskender Anastasia’ya saraydan kaçması için yardım ediyor! Anastasia özgürlüğü ile aşkı arasında bir seçim yapmaya çalışırken, bir masum canından oluyor! Anastasia’nın yokluğunda, Ahmed ölümün kıyısına geliyor!

Fahriye Sultan ile Mehmed Giray’ın yaşadığı gizli aşk saraydaki herkesi şok eder. Safiye bu skandalı unutturmak için harekete geçerken, Sultan Ahmed, Mehmed Giray’ın idamına hükmeder.

Reyhan Ağa, Anastasia’nın büyük sırrı hatırladığını öğrenince dehşete düşer. Anastasia büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır.

Şahin Giray ise büyük planını devreye sokar. Ahmed’i öldürüp Osmanlı tahtını ele geçirecektir. Şahin’e yardım eden Ahmed’in çok yakınındaki bir isimdir. Öyle ki bu ihanet hanedanın sonunu getirmek üzeredir!

Gizli bahçede Anastasia ile karşılaşan İskender, saraydan kaçması için ona yardım etmeyi kabul eder. Anastasia kaderini değiştirecek kararın eşiğindedir. Ya özgürlüğünü seçip saraydan kaçacak, ya da aşka teslim olacaktır. 

Beren Saat diziye ne zaman gelecek?

Muhteşem yüzyıl kösem dizisinde Kösem sultanın küçüklüğünü canlandıran yunan oyuncunun hemen ardından diziye giriş yapacak olan Beren Saat kaçıncı bölümde dizide oynayacak? TİMS prodüksiyondan yapılan açıklamay göre Beren saat diziye 9. bölümde katılması bekleniyor.

Beren Saat kimdir?

Beren Saat, 26 Şubat 1984'te Ankara'da dünyaya geldi. Ayla ve Hüseyin Avni Saat ebeveynlerinin ikinci bebeği olarak gözlerini dünyaya açtı.

Üniversiteyi kazanıp o yıllarda Başkent Üniversitesi'ne gittiği dönemde katıldığı bir yarışamada adı da Türkiye'nin Yıldızları yarışmasında ikinci olarak Tomris Giritlioğlu adlı kişinin dikkatini çekmeyi başardı.Hemen ardından dizilerde ve filmlerde profesyonel oyunculuğa başlamış oldu.

İlk deneyimini Aşkımızda Ölüm Var (2004) dizisiyle kazanan Saat, ilk başrolünü de Tomris Giritlioğlu'nun hazırladığı Aşka Sürgün (2005-06) dizisinde üstlendi. Ardından sırasıyla Hatırla Sevgili (2006-08), Aşk-ı Memnu (2008-10), Fatmagül'ün Suçu Ne? (2010-12) ve İntikam (2013-14) dizilerinin de başrollerini oynayarak ününü pekiştirdi. Bu dizilerden özellikle Aşk-ı Memnu, zaman zaman çeşitli eleştirilere maruz kalmasına rağmen Türkiye'de izlenme rekorları kırarak gündeme oturdu ve Türkiye dışındaki pek çok ülkede de yayınlandı. Aynı şekilde Fatmagül'ün Suçu Ne? de çeşitli eleştirilere maruz kaldı ancak kadın haklarına dikkat çekmesi sayesinde övüldü. Saat, dizi projelerinin yanı sıra pek çok sinema filminde de yer aldı. 2009'da gösterime giren Güz Sancısı filmiyle ilk sinema oyunculuğunu yaptı. Gecenin Kanatları (2009), Gergedan Mevsimi (2012) ve Benim Dünyam (2013) filmleri ise yer aldığı diğer filmler oldu.

Yüksek izlenme rekorları toplayan birçok dizinin başrolünü oynamasının yanı sıra Saat, çeşitli filmlerde seslendirme sanatçısı olarak da yer aldı. Radikal'in hazırladığı "2010'a Damgasını Vuranlar" listesine Yılın Oyuncusu sıfatıyla dahil oldu. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı. 2014'te şarkıcı Kenan Doğulu ile evlendi.