Mehmetçik Kut’ül Amare Mehmet kimdir? İsmail Ege Şaşmaz kimdir kaç yaşında?

Kut’ül Amare dizisi Mehmet kimdir, kaç yaşında sorusu araştırılıyor. İsmail Ege Şaşmaz kimdir, kaç yaşında? Sevilen dizileri ekrana getiren TRT 1 yeni bir yapımı daha izleyici ile buluşturuyor. Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi her hafta Perşembe akşamları ekrana gelecek. Dizide Kaan Taşaner Süleyman karakterine, İsmail Ege Şaşmaz Mehmet karakterine, İlker Aksum Cox karakterine, Serdar Gökhan Hüsrev karakterine hayat veriyor. Diziyi izleyenler İsmail Ege Şaşmaz’ın hayatı ile ilgili bilgileri araştırmaya başladılar. İsmail Ege Şaşmaz, 1993 yılında Manisa'da doğmuştur. Manisa Belediyesi Konservatuarı'nda oyunculuk eğitimi alan İsmail Ege Şaşmaz birincilikle bitirmiştir. 2013 yılında Güneşi Beklerken dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamış; Aşk Laftan Anlamaz, Aşk Yalanı Sever, Serçe Sarayı ve Günebakan dizilerinde rol almıştır. Mehmet, 20 yaşında, Darülfünun talebesi, hırslı, kararlı ve vatanperver bir gençtir. Mazlumun yanında, asi ruhlu ve inatçı bir kişiliktir. Anne ve babasını 5 yaşında Osmanlı-Yunan savaşında kaybettiğinden beri Hüsrev tarafından büyütülmüştür. Detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi Mehmet kimdir kaç yaşında, İsmail Ege Şaşmaz kimdir nereli soruları merak ediliyor. Heyecanla beklenen dizi her hafta Perşembe akşamları TRT 1 ekranlarında yayınlanacak.  Dizide Kaan Taşaner Süleyman karakterine, İsmail Ege Şaşmaz Mehmet karakterine, İlker Aksum Cox karakterine, Serdar Gökhan Hüsrev karakterine hayat veriyor. Diziyi izleyenler İsmail Ege Şaşmaz’ın hayatı ile ilgili bilgileri araştırmaya başladılar. Şaşmaz’ın canlandırdığı Mehmet karakteri, 20 yaşında, Darülfünun talebesi, hırslı, kararlı ve vatanperver bir gençtir. Mazlumun yanında, asi ruhlu ve inatçı bir kişiliktir. Anne ve babasını 5 yaşında Osmanlı-Yunan savaşında kaybettiğinden beri Hüsrev tarafından büyütülmüştür. Vatanı için gözünü kırpmadan canını verebilecek bir aslan parçasıdır. İsmail Ege Şaşmaz’ın hayatı ile ilgili bilgileri araştırmaya başladılar. İsmail Ege Şaşmaz, 1993 yılında Manisa'da doğmuştur. Manisa Belediyesi Konservatuarı'nda oyunculuk eğitimi alan İsmail Ege Şaşmaz birincilikle bitirmiştir.

2013 yılında Güneşi Beklerken dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamış; Aşk Laftan Anlamaz, Aşk Yalanı Sever, Serçe Sarayı ve Günebakan dizilerinde rol almıştır. Detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

KUT'ÜL AMARE OYUNCULARI KİMDİR? KONUSU NEDİR?

KUT'ÜL AMARE İLK BÖLÜM İZLEME LİNKİ 

MEHMETÇİK KUT'ÜL AMARE SÜLEYMAN ASKERİ KİMDİR?

KUT'ÜL AMARE ELİZABETH KİMDİR?

İSMAİL EGE ŞAŞMAZ KİMDİR?

Mehmetçik Kut'ül Amare dizisinde Mehmet karakterini canlandıracak İsmail Ege Şaşmaz, 1993 yılında Manisa'da doğmuştur.

Manisa Belediyesi Konservatuarı'nda oyunculuk eğitimi alan İsmail Ege Şaşmaz birincilikle bitirmiştir.

2013 yılında Güneşi Beklerken dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamış; Aşk Laftan Anlamaz, Aşk Yalanı Sever, Serçe Sarayı ve Günebakan dizilerinde rol almıştır.

Trt ekranlarında yayınlanan Lise Devriyesi dizisinde Mehmet Ozan Dolunay, Asena Tuğal, Bahar Şahin ve Doğan Akdoğan ile birlikte başrolü paylaşmakta ve Fırat karakterini canlandırmıştır.

İsmail Ege Şaşmaz, Mehmetçik Kut'ül Amare dizisinde Mehmet karakterini canlandıracak.

MEHMET

Mehmet, 20 yaşında, Darülfünun talebesi, hırslı, kararlı ve vatanperver bir gençtir. Mazlumun yanında, asi ruhlu ve inatçı bir kişiliktir. Anne ve babasını 5 yaşında Osmanlı-Yunan savaşında kaybettiğinden beri Hüsrev tarafından büyütülmüştür. Vatanı için gözünü kırpmadan canını verebilecek bir aslan parçasıdır.

MEHMETÇİK KUL'ÜL-AMARE DİZİSİNİN KONUSU

Mehmetçik Kut’ül-Amare dizisi, Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alıyor.

Darülfünun talebesi olan Mehmet, vatanı için her türlü fedakarlığı ve çabayı göstermekten geri durmaz. Bu amaçla başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu ve en kabiliyetli askerlerin seçildiği Osmancık Taburu’na katılıp cepheye gitmek için büyük bir mücadele gösterir.

İhtişamlı bir devletin varislerine bıraktığı son destan olan Kut’ül Amare Zaferi’ni konu alan dizi, Mehmet karakterini merkezine alarak her anı heyecan, aksiyon ve derin duygularla yoğrulmuş hikâyesiyle seyirciyle buluşacaktır. Bunun yanında Mehmet’in, vatan için canını ortaya koyarken karşısına çıkacak Zeynep ile yaşayacakları sevda ise, çöle yazılan bir aşk destanı olacaktır.

Mehmet, başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu Osmancık Taburu’yla birlikte Arap coğrafyasında büyük bir mücadele gösterecektir. Bölgede yaptıklarıyla Osmancık Taburu içinde büyük bir kahraman haline gelecektir. Mehmet kahramanlıkları İngilizlerin oyunlarını bozacak ve Kut’ül Amare destanının mimarı olacaktır.

Osmanlı Devleti’nin, İngilizleri Kut’ül-Amare’de kuşatıp teslim almasında canını ortaya koyacak olan Mehmet ile birlikte Osmancık Taburu’nun diğer kahraman askerleri de yakından tanıtılacaktır. Aynı zamanda Osmanlı Devleti askerleriyle, İngiliz askerleri arasında çöllerde, dağ başlarında, nehirlerde yaşanan amansız mücadele tarihi kaynaklara dayanılarak anlatılacaktır.