Mehmetçiğin mücadelesi 'Al Sancak' rekor kırdı

Mehmetçik'in mücadelesini anlatan TRT'nin yeni dizisi ‘Al Sancak' ilk bölümüyle nefes kesti, AB grubunda 6.71 reyting ve 16.61 izlenme payıyla zirveye yerleşti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarısını anlatan 'Al Sancak' dizisi ilk bölümüyle TRT'de ekrana geldi. Gülsim Ali İlhan ve Uğur Güneş'in başrolünü paylaştığı yapım, reytinglerde en üst sıraya yerleşti. Dizinin ilk bölümü için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve oyuncularının katılımıyla Harbiye Askeri Müzesi'nde gala düzenlendi.

İletişim Başkanı Altun, "Türkiye'nin son yirmi yılda yaptığı atılımlar çok açık ve nettir. Türkiye'nin bu anlamda yaşadığı ve başarı hikayelerini popüler kültürün, edebiyatın diliyle anlatılması ve geniş kitlelere çok uzun vadede akılda kalacak şekilde işlenmesi son derece değerli" dedi. Batıda sinema ve dizi sektörünün ciddi bir anlatım krizinde olduğuna vurgu yapan Altun, Türk dizi sektörünün son yıllarda yaptığı atılımın çok değerli olduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları'yla birlikte diziyi bakanlıkta seyredip oyuncuları tebrik etti.