Ömer Abdülaziz Bey kimdir, tarihteki rolü nedir? Malhun Hatun'un babası Ömer Abdülaziz Bey mi?

Malhun Hatun Kuruluş Osman dizisinde bu akşam ekrana gelecek. Dizi de Malhun Hatun'un babasının kim olduğu da aranan konu başlıklarından oldu. ATV'de yayınlanan tarihi dizi Kuruluş Osman çarşamba akşamları ekrana seyirci ile buluşuyor. Malhun Hatun'un babası Ömer Abdülaziz Bey mi? Ömer Abdülaziz Bey kimdir, tarihteki rolü nedir?

Malhun Hatun karakteri bu akşam ATV'de yayınlanan dizi Kuruluş Osman ile izleyicinin karşına çıkacak. Sevilen dizide Malhun Hatun'u Yıldız Çağrı Atiksoy canlandıracak. Tarihte Osman Bey'in eşi Orhan Bey'in annesi olarak bilinen Malhun Hatun'un babası Ömer Abdülaziz Bey mi? Ömer Abdülaziz Bey kimdir, tarihteki rolü nedir?

MALHUN HATUN'UN BABASI ÖMER ABDÜLAZİZ BEY Mİ?

Ömer Abdülaziz Bey'in Malhun Hatun'un babasıdır. Sık sık Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun ile karıştırılmaktadır.

ÖMER ABDÜLAZIZ BEY KİMDİR?

Osman Gazi'in 1280'de evlendiği ilk eşi olan Malhun Hatun, İkinci Osmanlı padişahı Orhan Gazi'nin annesidir. Genellikle Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun ile karıştırılan Mal Hâtun'un babası Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey olarak geçmektedir. Vakfıyesinde adı Malhun binti Ömer Bey olarak belirtilmiştir. Kendi adına yapılmış, daha çok ev ortamına benzeyen türbesi bulunmaktadır. Osmanlı padişahlarının yabancı kadınları sarayda Müslümanlaştırarak kendilerine eş yapma geleneği o dönemde olmadığı için Malhun Hatun'un Türk olduğu kesin olarak belirlidir.