Osman Gazi ve Malhun Hatun ne zaman evlendi? Malhun Hatun kimdir, ne zaman ve nasıl öldü?

Malhun Hatun karakteri, Kuruluş Osman dizisiyle ekrana geliyor. Atv'de yayınlanan dizide Malhun Hatun geceye damga vuruyor. İzleyenler gerçek tarihte olayların nasıl geliştiğini öğrenmek istiyor. Orhan Gazi'nin annesi Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'in kızı Malhun Hatun kimdir, ne zaman ve nasıl öldü? Osman Gazi ve Malhun Hatun ne zaman evlendi?

Malhun Hatun hakkında aramalar hız kazandı. Yıldız Çağrı Atiksoy'un canlandırdığı karakter bu hafta diziye damga vurdu. Atv'de yayınlanan dizi Kuruluş Osman izleyenlerden tam not alıyor. Tarihi kaynaklarda Orhan Gazi'nin annesi ve Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'in kızı olarak geçer. Malhun Hatun kimdir, ne zaman ve nasıl öldü? Osman Gazi ve Malhun Hatun ne zaman evlendi?

MALHUN HATUN KİMDİR, NE ZAMAN VE NASIL ÖLDÜ?

Malhun Hâtun, Mal Hâtun, Mala Hatun ya da Kameriye Hâtun, ikinci Osmanlı padişahı Orhan Gazi'nin annesi ve Osman Gazi'nin eşidir. Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun ile karıştırılan Malhun Hâtun'un babası Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'dir.

Mal Hatun'un babası olarak zikredilen Ömer Bey'in kimliği konusunda da bazı tahminler yürütülmüştür. Bu tahminlere göre Ömer Bey, Osman Bey ile yakından ilişkisi olan Umurlu Beyliği'nin kurucusu Umur/Ömer Bey'dir

Kendi adına yapılmış, daha çok ev ortamına benzeyen türbesi Bilecik'te bulunur.

OSMAN GAZİ VE MALHUN HATUN NE ZAMAN EVLENDİ?

1299 yılında Osmanlı Beyliğinini Söğüt ve Domaniç'te kuran Osman Bey, Malhun Hatun ile 1280 yılında evlenmiştir. Malhun Hatun, Osmanlı Beyliğinin kurucusu olan Osman Gazi'nin ilk eşidir. Bu evlililkten Osmanlı Devletinin ikinci hükümdarı olan Orhan Gazi dünyaya gelmiştir.

ÖMER ABDÜLAZIZ BEY KİMDİR?

Osman Gazi'in 1280'de evlendiği ilk eşi olan Malhun Hatun, İkinci Osmanlı padişahı Orhan Gazi'nin annesidir. Genellikle Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun ile karıştırılan Mal Hâtun'un babası Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey olarak geçmektedir. Vakfıyesinde adı Malhun binti Ömer Bey olarak belirtilmiştir. Kendi adına yapılmış, daha çok ev ortamına benzeyen türbesi bulunmaktadır. Osmanlı padişahlarının yabancı kadınları sarayda Müslümanlaştırarak kendilerine eş yapma geleneği o dönemde olmadığı için Malhun Hatun'un Türk olduğu kesin olarak belirlidir.