Kuruluş Osman'ın en can alıcı sahnesi: Targun'un ölümü Bala Hatun'un elinden oldu!

ATV ekranlarının en sevilen dizisi Kuruluş Osman, dün yayınlanan 46. Yeni bölümü ile nefesleri kesti. Aksiyonun yüksek olduğu bölümde, nankörler bir bir cezasını buldu. Yıldız Çağrı Atiksoy'un canlandırdığı Malhun Hatun'u da dünkü bölümde ilk kez görmüş olduk. Ancak geceye damgasını vuran sahne; Bala Hatun'un kendisini esir alan Targun'a nankörlüğün bedelini göstermesiydi.

Kuruluş Osman heyecanla beklenen yeni bölümünde yine geceye damga vurdu. Osman Bey'e isyan eden ve Nikola ile ittifaka giren Targun'un ölümü Bala Hatun'un elinden oldu. Targun, Kuman askerleri ile Kayı Obası'nı basmış ve Osman Bey'in ham maddi hem manevi emanetlerine el koymuştu. İhanet eden ve haddini fazlasıyla aşan Targun, sonun eliyle hazırladı.

Osman Bey'in obadaki yokluğunu fırsat bilen Targun, emrindeki Kuman askerleri ile birlikte Kayı Obası'na girdi. Osman Bey'in eşi Bala Hatun'un da içinde bulunduğu, Gonca Hatun, Hazal Hatun ve Dündar Bey'i esir alarak obadan kaçmayı başarmıştı. Kutsal emanetleri de ele geçiren Targun, Kayı Obası'ndan çıktı.

Bala Hatun'u ortadan kaldırmaya çalışan Targun, ilk fırsatta infazı gerçekleştirmeye çalıştı. Ancak Targun'un bilmediği bir şey vardı. Kılıcını çekerek Bala Hatun'a "Beyine bir varis, bir oğul veremiyorsan yaşamanın da bir anlamı yok değil mi" diyen Targun, ellerinin bağlı olduğunu düşündüğü Bala Hatun'un sürpriz hamlesi ise neye uğradığını şaşırdı.

Osman Bey'in Targun'un yanına yerleştirdiği Göktuğ, Bala Hatun'un iplerini kesmiş ve ona bir hançer vermişti. Bala Hatun, düşmanının şaşkınlığından faydalanarak Targun'u alt etti ve "Nankörlüğün sonu ölümdür" diyerek son sözü söyledi.