Kurtlar Vadisi'nin Çakır'ı ölüm tarihiye yine gündem oldu

Kurtlar Vadisi'nin unutulmaz karakterlerinden olan Oktay Kaynarca'nın hayat verdiği Süleyman Çakır'ın ölüm yıl dönümü sosyal medyada yeniden gündem oldu. Süleyman Çakır, 17 yıl önce Kurtlar Vadisi'nde senaryo gereği ölerek kadroya veda etmişti. Çakır'ın ölümünün ardından hayranları gerçekten cenaze namazı kılmıştı. Süleyman Çakır'ın ölüm yıldönümü yeniden sosyal medyada gündem oldu.

Başrollerinde Necati Şaşmaz ve Gürkan Uygun'un rol aldığı Kurtlar Vadisi dizisinde Oktay Kaynarca'nın hayat verdiği Süleyman Çakır, Türk dizi tarihinin en unutulmaz karakterlerinden biri oldu. Senaryo gereği ölerek diziye veda eden Süleyman Çakır, Hekimoğlu türküsüyle özdeşleşmiştir.

SÜLEYMAN ÇAKIR NASIL BİR ÇOCUKLUK GEÇİRDİ?

Babasının camide abdest alırken gözünün önünde vurulmasının ardından küçük yaştan itibaren hayat kin dolu bakmıştı. Babasının ölümünden sonra onun yerine geçerek evin tüm yükünü sırtlanan Süleyman, annesinin evde yaptığı nohut pilavı satarak ailesine bakmıştı.

Kız kardeşi ile pilav nohut sattığı esnada zabıta gelip yasak yede satış yaptığını söylemiştir. Zabıtanın kız kardeşini hırpalamasına dayanamayan Süleyman eline aldığı bıçakla zabıtayı öldürür ve hapse girer.

Kız kardeşi ve annesi dışarıda yalnız kalır. Süleyman, içerdeyken Duran Emmi'yi öldürmeyi ailesi için kabul etmiştir. Duran Emmi abdest alırken arkasından yaklaşan Süleyman babasının da abdest alırken öldürüldüğünü hatırlar ve o an bıçaklamaktan vazgeçer. Duran Emmi sayesinde mafyaya giren Süleyman daha sonra Laz Ziya'nın kızı Nesrin Yılmaz ile evlenmiştir.

SÜLEYMAN ÇAKIR NASIL ÖLDÜ?

Cerrahpaşalı Halit tarafından pusuya düşürülen Süleyman Çakır, Kurtlar Vadisi'nin 43. bölümünde vurulmuş ve 45. bölümünde ölerek diziye veda etmiştir. Polat da Süleyman Çakır'ın ölümünün ardından intikamını almak için bir gecede Halit'i ve altı mafya babasını öldürür.

Kurtlar Vadisi'nin en sevilen karakterlerinden olan Süleyman Çakır'ın ölümünün ardından hayranları gıyabında cenaze namazı kılmış, gazetelere vefat ilanı vermiş ve de mevlit okutmuştur.