Kuplarda perde pilavı nasıl yapılır?

Kuplarda perde pilavı nasıl yapılır? Her gün yapılan yemeğin sonunda kayınvalideler yemeklere puan veriyor. Günün sonunda en yüksek puanı alan yarışmacı çeyrek altını alma hak kazanıyor. ve günün birinci oluyor.

Kuplarda perde pilavı tarifi vatandaşlar tarafından arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Haftanın en yüksek puanını alan yarışmacı birinci olurken 5 altın bileziği de almaya hak kazanıyor. 

KUPLARDA PERDE PİLAVI NASIL YAPILIR?

Kuş üzümünü ılık suda şişmesi için bekletin.

Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.

Yağ eriyip ısınınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip çevirin ardından dolmalık fıstıkları ilave edin.

Pirinçler iyice kavrulduktan sonra yenibahar, tuz, karabiber ve kuş üzümünü ilave edin ve baharatların kokuları çıkıncaya kadar kavurma işlemine devam edin.

Suyu ilave edin, kapağını kapatın.

Su kaynadıktan sonra altını kısın ve biraz nemli kalacak şekilde pişirin.

Yufkayı tezgahınıza alın.

Pilavınızı yapacağınız kalıplarınızın büyüklüğünde etrafında pay bırakacak şekilde yufkalarınızı kesin.

Fırına atacağınız kaseleri yağlayın ve bademleri tabana yerleştirin.

Kestiğiniz yufkaları kaselere yerleştirin.

Kaselere yerleştirdiğiniz yufkanın içerisine pilavı doldurun ve kenarlardan sarkan yufkaları kasenin üzerini örtecek şekilde kapatın.

Kasenin üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Tersyüz ederek servis edin.