Kremalı patatesli köfte nasıl yapılır?

Kremalı patatesli köfte yapımı programın izleyicileri tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da yapılan yemekler ilgiyle ve yakından takip ediliyor.

Kremalı patatesli köfte hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler arama motorlarında yoğun olarak araştırma yapıyor. Gelinim Mutfakta'da her gün belirlenen yemekleri yapan yarışmacılar haftanın sonunda en yüksek puanı almaya çalışıyor.

KREMALI PATATESLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

Köfte için;

Bir karıştırma kabında kıyma, ekmek kırıntısı, tuz, karabiber ve kuru kekiği yoğurun.

Yoğurduğunuz köfte harcını iki yağlı kağıt arasında ince olacak şekilde açın.

Hazırladığınız köfte harcını önce boyuna doğru şeritler sonra enine doğru dikdörtgen şeritler olacak şekilde kesin.

Tavanızı ocakta ısıtın ve köftelerinizi arkalı önlü pişirin.

Harcı için;

Patatesleri yuvarlak olacak şekilde isterseniz mandolin yardımıyla ince ince dilimleyin.

Tavanızı ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip ısıtın.

Jülyen doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif kavurun.

Ardından ince doğradığınız sarımsakları ve ince doğradığınız mantarları ekleyip pişirin.

Mantarlar sularını çekince bir tabağa alın ve bekletin.

Birleştirmek için;

Yuvarlak cam fırın kabınızın taban kısmına hafif krema gezdirin.

Ardından patates, mantarlı harç ve köftelerinizi yerleştirin.

Bu şekilde bütün malzemeyi hazırlayın, en üste patatesin gelmesine dikkat edin.

En üstüne kremayı gezdirin.

Fırın kabınızın üzerini yemeğe değmeyecek şekilde alüminyum folyoyla kapatın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.