Kitaplardan ekranlara uyarlanan 10 yabancı dizi

Edebiyat dünyasının en sevilen kitapları ve çizgi romanları, ekranlara uyarlanırken büyük ilham kaynağı oluyor. Her yıl kitaplardan ekranlara birçok dizi uyarlanıyor. Kitabını okuyan kişiler dizi versiyonlarından da ayrı bir tat alıyor. Bizde sizler için kitaplardan uyarlanan en güzel dizileri bir araya getirdik. İşte kitaplardan ekranlara uyarlanan 10 yabancı dizi...

Büyük hayran kitleleri tarafından yakından takip edilen ve sezonları iple çekilen kitaplardan uyarlanmış olan en güzel dizileri sizin için bir araya getirdik.

İşte kitaplardan ekranlara uyarlanan 10 yabancı dizi...

1- Taht Oyunları - Game of Thrones (2011-2019)

8 sezon boyunca izleyenleri ekran başına kilitleyen Game of Thrones dizisi Amerikalı yazar George R. R. Martin'in epik fantezi türündeki roman serisinden uyarlanmıştır.

Ned Stark, Yedi Krallık'ın kralı Robert ile birlikte savaşıp onun kral olmasına yardımcı olurken tek isteği ailesiyle birlikte barış ve huzur içinde yaşamaktır.

2- The 100 (2014-2020)

Kass Morgan'ın aynı isimli kitabından uyarlanan The 100 nükleer bir savaşın gerçekleşmesinin ardından yeryüzünde yaşayan insanların sonu gelir. Hayatta kalanlar gezegenin yörüngesinde bulunan 12 farklı ülkeye ait istasyonlarda yaşayanlardır. Ark ismindeki istasyonun kaynakları tükenmektedir ve yeni yaşam kaynaklarına ihtiyaç duyulmaktadır. 100 genç mahkum dünyaya gönderilir.

3- Sherlock (2010-2017)

Sherlock, Sir Arthur Conan Doyle'ın aynı adı taşıyan romanlarından ekrana uyarlanmıştır. Dizi romandaki akışın aksine 21. yüzyılda geçerken Sherlock teknolojik aletler kullanır. Sherlock ve Dr. Watson gizemli suçları çözmektedir.

4- You (2018-)

Caroline Kepnes'in 2014 yılında yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanan You dizisi New York'ta bir kitapçı dükkanı olan Joe Goldberg'in, kitapçıya gelen Guinevere Beck'e aşık olmasının ardından takıntılı hale gelip yaptıkları konu ediniliyor.

5- The Witcher (2019-)

Andrzej Sapkowski'nin aynı adlı kitap serisinden uyarlan The Witcher, canavar avcısı olan Rivyalı Geralt'ın genç bir prenses ve güçlü bir büyücü ile buluşmasıyla hayatı değişir.

6- Ölmek İçin On Üç Sebep – 13 Reasons Why (2017-2020)

Jay Asher'ın aynı adlı romanından uyarlanan Ölmek İçin On Üç Sebep adlı roman ekranlarda büyük ilgi gördü. Okuldan eve döndüğünde kapının önünde bir kutu gören Clay Jensen, intihar eden sınıf arkadaşı ve platonik aşkı olan Hannah Baker tarafından kaydedilmiş kasetleri izler. Hannah, intihar etmesinin 13 sebebini açıklarken kaset gönderdiği herkesin bu durumda etkisi vardır. Kaseti dinleyenler bir sonraki kişiye iletmek zorundadır. Eğer iletmezse kasetlerin kopyası herkese gönderilecektir.

7- Cursed (2020-)

Frank Miller ve Tom Wheeler'ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan Cursed'da Nimue özel yeteneklere sahiptir ve Göl Kraliçesi'ne dönüşür. Annesi öldükten soran Merlin'i aramaya başlayan Nimue, sihirli kılıcı teslim etmek için arkadaşı Arthur ile yola çıkar.

8- A Discovery of Witches (2018-)

Deborah Harkness'ın Ruhlar Üçlemesi adlı roman serisinden uyarlan A Discovery of Witches, büyük beğeniyle izleniyor. Kökenleri seçkin bir cadı ailesine uzanan öğrenci Diana Bishop, kütüphanede araştırma yaparken mühürlü el yazması bir kitap bulur ancak kitap yeraltı dünyasında doğaüstü bir karışıklığa neden olur.

9- Mindhunter (2017-2019)

Mindhunter, John E. Douglas ve Mark Olshaker ikilisinin yazdığı Mind Hunter: Inside FBI's Elite Serial Crime Unit isimli romandan uyarlanmıştır.

FBI'da çalışan Holden Ford ve ortağı Bill Tench tecavüzcüleri ve seri katilleri araştırıyor.

10- Big Little Lies (2017-2019)

Big Little Lies, Avustralyalı yazar Liane Moriary'nin aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Üç kadının yolu bir cinayet ile kesişir. Harika bir hayata sahipmiş gibi görünen bu üç kadın çocuklarının gittiği anaokulunda veli toplantısında gerçekleşen cinayeti çözmek için kolları sıvar.