Kırmızı Oda Nihal kimdir, gerçek hikayesi ne? Kırmızı Oda'nın Nihal'i Esra Ronabar kimdir, kaç yaşında?

TV8 ekranlarında yayınlanan Kırmızı Oda dizisinde son bölümde kadroya dahil olan Nihal ve Zafer çiftinin gerçek hikayesi izleyenler tarafından merak konusu oldu. Kırmızı Oda Nihal kimdir, gerçek hikayesi ne? Kırmızı Oda'nın Nihal'i Esra Ronabar kim, kaç yaşında? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte Kırmızı Oda Nihal'in hikayesi...

Başrollerini Binnur Kaya, Tülin Özen ve Burak Sevinç'in paylaştığı Kırmızı Oda dizisi yaşanmış hikayeleri konu edinmeye devam ediyor. Birbirinden ünlü oyuncuların konuk olarak katıldığı dizideki hikayeler cuma gecelerine damga vuruyor. Dizinin yeni bölümünde kadroya dahil olan Nihal ve Zafer çiftinin gerçek hikayesi merak konusu oldu.

KIRMIZI ODA NİHAL GERÇEK HİKAYESİ NE?

Madalyonun İçi kitabında Nihal ve Zafer'in hikayesi "Binbir Gece Masalı" bölümünde anlatılıyor. "Binbir Gece Masalı" bölümleri kitapta 4 ayrı bölümde ele alınıyor. İlk bölümde Nihal ve Zafer'in çocukluklarından, ikinci bölümde ise Nihal ve Zafer'in evliliklerinden, üçüncü bölümde Zafer'in babasından ve son olarak iyileşme sürecinden bahsediliyor.

Nihal, 5 kız çocuklu bir ailede dünyaya gelmiştir. Bu ailenin aslında en eğitimli ve aklında başında kişisidir. Annesi ev hanımı, babası da memur olan Nihal ailesiyle birlikte mütevazi bir hayat sürer. Ailesi durumlarının kötü olmamasına rağmen Nihal'in kendisini kurtarması gerektiğini düşünür. Zafer ise oldukça köklü bir ailenin oğludur. İyi bir eğitim alan Zafer yurt dışında tahsil gördükten sonra ülkesine geri dönmüştür. Zafer yurt dışında eğitim aldığı sırada Alman bir kıza aşık olur ve onunla evlenmek ister. Türkiye'ye döndüğünde ailesiyle bu fikrini paylaşan Zafer büyük bir tepkiyle karşılanır.

Zafer'in ailesinin isteği üzerine Nihal ile tanıştırılır. İkili oldukça lüks ve büyük bir düğünle dünya evine girerler. Avrupa'da balayına giden çift köşkte yaşamaya başlar. Hayatları çok güzel bir şekilde sürerken Nihal bir anda hastalanır. İlk başlarda mide bunaltısı ve baş dönmesi şikayetleri olan Nihal sonraki dönemde ise bayılma atakları yaşar. Türkiye'deki bütün doktorlara giden çift Nihal'in hastalığının nedenini bir türlü öğrenemezler. Ancak doktorlar durumun psikolojik olduğunu ifade eder. Bunun üzerine çift Gülseren Budayıcıoğlu'nun kliniğine gelir.

Seans için içeriye ilk olarak Nihal girer. Nihal doktora bütün şikayetlerini anlatır ve fiziksel olarak herhangi bir sorunu olmadığını söyler. Seans sırasında Nihal'in bu hisleri, "Bir şeyler yolunda gitmediğini düşündüğü durumlarda" yaşadığı ortaya çıkar. Hastalandığında eşinin ve eşinin ailesinin üzerine titrediğinden bahseden Nihal, doktor için önemli bir kapı açar.

Seansa ikinci olarak ise Zafer girer ve kendisini anlatır. Almanya'daki aşk hikayesini anlatan Zafer ayrılığın acısından söz etmeyi ihmal etmez. Evliliklerinin güzel gittiğinden söz eden Zafer, aslında Nihal'le birçok noktada görüş ayrılıkları yaşadıklarını belirtir. Evliliklerinin en başında Zafer, Nihal ile aralarına büyük bir soğukluk girdiğini ve bu durumun oğulları doğana kadar devam ettiğini ifade eder. Düğümü çözen ise Zafer'in babası olur.

Nihal'in bayılma ataklarının aslında eşinin ilgisini çekmek için olduğu fark edilir. Zafer ise babasıyla yaptığı özel konuşmasının sonrasında ailesinin Alman geline karşı çıkma nedenini öğrenir. Babası da yurt dışında eğitim gördüğü dönemde Zafer'e çok benzeyen bir aşk hikayesi yaşamıştır. Ancak onun ilişkisi kültürel farklılıklar nedeniyle büyük bir hayal kırıklığına dönüşmüştür. Zafer'in babası bu ilişkinin sonrasında çok acı çekmiştir ve oğlunun aynı şeyleri yaşamasını istemez.

KIRMIZI ODA NİHAL KİMDİR?

Kırmızı Oda dizisinde Nihal karakterine Esra Ronabar canlandırıyor.

ESRA RONABAR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Esra Ronabar, 1978 senesinde İzmir'in Ödemiş ilçesinde dünyaya geldi. İkiz kardeşi olan Esra Ronabar, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünü kazanmış ancak okulunu tamamlamadı.

Üniversite eğitimini yarıda bırakarak oyunculuk sınavlarına giren Esra Ronabar, sınavları kazanınca bölümden ayrıldı ve Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu.

Üniversiteyi bitirmeden 1997 senesinde Ankara Sanat Tiyatrosu'nda "Küçük Karabalık" ve "Elmadaki Barış" isimli tiyatro oyunlarında oynadı.

Tiyatro oyunlarının yanında birçok reklam filminde de rol alan Esra Ronabar, 2003 senesinde "Bir İstanbul Masalı" isimli dizi ile dizi hayatına adım atmıştır.

Esra Ronabar, 2013 yılında "Sana Bir Sır Vereceğim" adlı dizide Murat Han,Ekin Koç, Demet Özdemir ile birlikte başrol oynadı. Sana Bir Sır Vereceğim dizisinden rahatsızlığı sebebiyle ayrılmak zorunda kaldı. Esra Ronabar, 7 Temmuz 2006 tarihinden bu yana meslektaşı Barış Falay ile evli. Çiftin Mavi Rüzgar Falay adında bir oğlu var.