Kastamonu pilavı nasıl yapılır?

Kastamonu pilavı nasıl yapılır? Kıyasıya rekabetin yaşandığı programda kayınvalideler en güzel yapılan yemeğe puan veriyor.

Kastamonu pilavı hakkında detaylı bilgi almak isteyen kişiler arama motorlarında yoğun olarak araştırma yapıyor. Her gün belirlenen yemekleri yapan yarışmacılar haftanın sonunda en yüksek puanı almaya çalışıyor. 

KASTAMONU PİLAVI NASIL YAPILIR?

Kabuksuz badem ve kuru üzümü geniş bir kaseye alın. Üzerine su ilave edip 40 dakika kadar bekletin. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Siyez bulguru, haşlanmış nohut, haşlanmış kuru fasulye, ceviz içi, yumuşayan badem ve üzümleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.

Pilavın üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Küp doğradığınız turşular ve ince kıydığınız maydanozu dinlenen pilava ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.