İrmikli portakallı puding nasıl yapılır? Haftanın sonunda en yüksek puanı almaya çalışıyor. En yüksek puanını alan kişi hem birinci oluyor hem de altın bileziğin sahibi oluyor.
İRMİKLİ PORTAKALLI PUDİNG NASIL YAPILIR?
Tencereye süt ve toz şekeri alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine yavaş yavaş irmiği ilave edin devamlı karıştırarak kaynatın. Vanilyayı ekleyip 4-5 dakika kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Ocağı kapatıp içine tereyağını ilave edip iyice karıştırın.
Kelepçeli kalıbı uygun büyüklükte bir tabağa alıp içine irmikli pudingin yarısnı dökün. Kakaolu bisküviyi dizip kalan pudingide üzerine dökün.
Portakal suyu üç su bardağı çıkmazsa normal su ile üç su bardağına tamamlayıp tencereye alın. Üzerine bir portakal kabuğu rendesi, toz şeker, nişasta ve vanilyayı ilave edip iyice karıştırın. Ocağı yakıp karıştırarak kaynatın. Portakal sosu kaynamaya başlayınca ocağı kısıp karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha kaynatın. Sos hazır olunca kelepçeli kalıptaki irmikli pudingin üzerine dökün. Biraz soğuyunca üzerini rendelenmiş çikolata ya da hindistan cevizi rendesi ile süsleyip buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın. Birkaç saat buzdolabında bekletip servis edin. Afiyet olsun.