Elli Kelimelik Mektuplar beyazperdede

Tevfik İleri'nin 27 Mayıs darbesiyle Yassıada'ya sürgün edilişi film oldu. İlker Kızmaz ve Gizem Karaca'nın oynadığı TRT ortak yapımı ‘Elli Kelimelik Mektuplar' yarın vizyona giriyor.

Adnan Menderes döneminde Bayındırlık Bakanı olan Tevfik İleri'nin 27 Mayıs darbesiyle Yassıada'ya sürgün edilişi sinemaya aktarıldı. Yönetmenliğini Emir Khalilzadeh'in yaptığı İlker Kızmaz, Gizem Karaca ve Murat Parasayar'ın oynadığı TRT ortak yapımı 'Elli Kelimelik Mektuplar' yarın izleyiciyle bulaşacak.

Filmde Gizem Karaca, Tevfik İleri'yi savunan idealist bir avukatı, İlker Kızmaz ise cuntayı kızdıracak haberler yapan bir gazeteciyi oynuyor. Sadık Yalsızuçanlar'ın "Vefa Apartmanı" kitabından serbest uyarlanan "Elli Kelimelik Mektuplar" filmin basın gösterimi önceki gün gerçekleşti.

Kızmaz, dönem film dizilerinde yer almayı sevdiğini belirterek, "Benim için 27 Mayıs darbesine yakından bakmak için bir fırsat oldu. Ama özellikle yakın dönemi merak eden gençler için filmi tavsiye edebilirim" dedi. Gizem Karaca ise oyuncu olarak rollerini canlandırırken tarihte yaşanan gerçek olaylarda dönemin hissettirdikleri ve zorluklar içinde insanların hayatına nasıl devam ettiğine odaklandığını belirtti.

Filmde Gizem Karaca, Tevfik İleri'yi savunan idealist bir avukatı, İlker Kızmaz ise gazeteciyi canlandırıyor.