Herkes bu sorunun cevabını aradı! Gönül Dağı'nda gördüğümüz Gülsarı aslında ne?

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Gönül Dağı, geçtiğimiz Cumartesi yine izleyicisi ile buluştu. Dizinin son bölümünde Cengiz Aytmatov'un Elveda Gülsarı kitabına atıf yapıldı. Dizinin izleyicileri kitabı arama motorlarında aradı. Elveda Gülsarı kitabına siparişler arttı, yayınevleri şaşırdı.

Berk Atan ve Gülsim Ali'nin bşrolü paylaştığı Gönül Dağı dizisi Cumartesi günleri TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor. Her hafta reyting rekorları kıran dizinin her ayrıntısı sosyal medyada olay oluyor. Bu hafta da yansıyan Cengiz Aytmatov'un 'Elveda Gülsarı' kitabı izleyicilerin dikkatini çekti. Dizinin küçük bir sahnesinde görülen kitap arama motorlarında arandı ve sipariş verildi.

Geçtiğimiz cumartesi günü yayınlanan 17. bölümünde dizinin kahramanlarından birinin elinde beyaz cama yansıyan Cengiz Aytmatov'un 'Elveda Gülsarı' kitabı dizinin takipçilerini heyecanlandırdı.

Cengiz Aytmatov'un klasik eserlerinden biri olan Elveda Gülsarı kitabına siparişler de artmaya başladı. Dizinin yayında olduğu saatler ve sonraki günlerde online satış yapan kitap sitelerinde eser pek çok kez sipariş edildi. Yayınevleri, kitaba bir anda artan talep karşısında şaşkın olduklarını dile getirdi. Kitabın satışı birkaç katına çıktı.