Havuçlu kabaklı tart nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın 16 Mart Pazartesi günü seçilen yemeği havuçlu kabaklı tart nasıl yapılır? İzleyicilerin ilgiyle takip ettiği yarışma programında havuçlu kabaklı tart yemeği hakkında detaylar haberimizde.

Havuçlu kabaklı tart nasıl yapılır? sorusu birçok kişi tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Kanal D ekranların en sevilen yarışma programı Fatih Ürek’in sunumuyla izleyici ile buluşuyor. 

HAVUÇLU KABAKLI TART NASIL YAPILIR?

Unu bir karıştırma kabına eleyin. Tereyağı, yumurta sarısı ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Kabakları yıkayıp kabuğunu soymadan kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.

Havuçları temizleyin ve aynı şekilde haşlayın. Fırını 190 derecede ısıtın. Kabak ve havuçları çok ince uzun dillimler halinde kesin. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru hafif unlanmış zeminde tart kalıbından daha büyük açın ve kalıba yerleştirin.

Fazlalıklarını kesin. Kaşar peynirini hardalla karıştırıp tabana yayın. Üzerine dilimlenmiş kabak ve havuçları, bir sıra kabak bir sıra havuç olacak şekilde, ortadan başlayarak tamamını kaplayarak dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun