Haminne isminin anlamı nedir, ne anlama geliyor? Bir Zamanlar Çukurova Haminne'si Serpil Tamur kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ünlü oyuncu Serpil Tamur, Bir Zamanlar Çukurova'da oynadığı karakter Haminne ismi merak konusu oldu. Söz konusu diziyi izleyenler tarafından internet aramalarında Haminne isminin ne anlama geldiği ve bu karakteri oynayan; ''oyuncu Serpil Tamur'un kim olduğu, yaşı ve hangi dizi projerlerde oynadığı?'' araştırılan konular arasında. İşte Haminne ismin anlamı ve oyuncu Serpil Tamur hakkında merak edilenler..

Haminne ismin anlamı Bir Zamanlar Çukurova adlı dizide oynanan karakter ile birlikte araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere Bir Zamanlar Çukurova adlı dizide Haminne karakterine ünlü oyuncu Serpil Tamur canlandırmaktadır. Peki Haminne ne demek, ismin anlamı nedir, Serpil Tamur kimdir, kaç yaşında, nereli?

Serpil Tamur, Bir Zamanlar Çukurova oyuncu kadrosunda yer alıyor. ATV ekranlarında yayınlanan dizide Haminne karakteri ismiyle dikkatle çekiyor. Perşembe günlerinin sevilen dizisinde Haminne karakteri dikkat çekti. Haminne isminin anlamı herkes tarafından araştırılıyor. İşte Haminne'ye hayat veren Serpil Tamur hakkında bigliler...

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA HAMİNNE KİMDİR?

Hünkar Yaman'ın annesi, Demir Yaman'ın anneannesi. Çok yaşlı, sıklıkla kelimeleri, durumları ve olayları karıştırıyor. Bazen geçmişi bugünmüş gibi hatırlıyor. Bu karışıklık zaman zaman güldürse, zaman zaman hüzünlendirse de bazen konak içinde olayların karışmasına sebep oluyor. Hünkar, en çok Züleyha'nın ona bakmasından hoşlanıyor.

HAMİNNE NE DEMEK?

Haminne kelimesi, Bir Zamanlar Çukurova dizisinde karakterin adıdır. Haminne genellikle saygı duyulan kadınlar için kullanılan bir kelimedir. TDK'ye göre haminne kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Yaşlı ve saygı duyulan kadın

SERPİL TAMUR KİMDİR?

Serpil Tamur 77 yaşındadır. 19 Mayıs 1944 tarihinde Rodos'ta doğdu. 1963 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünü bitirip aynı yıl Devlet Tiyatroları'na katıldı. 16 yıl Ankara'da pek çok oyunda görev aldıktan sonra 2 Mart 1979 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. 2009 yılında emekli olan Tamur, halen İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuk ve yönetmenlik yapmaktadır. Minar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde 3 yıl, Bilim Üniversitesi'nde ise 6 yıl oyunculuk üzerine dersler de veren Tamur, Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri ve 2007 yılından bu yana Afife Tiyatro Ödülleri'nde Seçici Kurul üyeliği görevini sürdürmektedir.