Haftanın 7 günü dolu olan Fox TV yeni dizi görüşmeleri yapıyor! Peki hangi dizileri yayından kaldıracak?

Türkiye'nin en çok dizi izlenen kanallarından biri olan Fox TV, bu sezon anlaştığı diziler ile iyi reytingler yakaladı. Şu an Fox TV ekranlarında 7 gün için 7 dizi var. Ancak kanal farklı yapımlar ile de anlaşma aşamasında. Bir de bu denkleme, ilk 4 sezonu çok iyi olan Savaşçı'nın 5. Sezonunu eklersek ortalık biraz karışacak gibi. Bu noktaya gelindiğinde, Fox TV'nin hem Savaşçı hem de (şayet olursa) yeni anlaşacağı dizi için yer açması gerekiyor. Peki kanal, mevcut hangi diziden vaz geçecek?

Fox TV sezona bomba gibi başladı. Yasak Elma, Mucize Doktor ve Baraj dizileri çok beğenildi. Kanal genel reyting ortamaları ile rakiplerine göre iyi bir seviyede. Ancak Fox TV'yi zorlu bir görev bekliyor. Çünkü; daha önce 4 sezonun yayınlandığı Savaşçı dizisi, 5. Sezonu ile gelecek. Yani kanalın daha şimdiden bir dizi ile ilişkisini kesmesi bekleniyor. Çünkü haftanın 7 günü de dolu olan Fox TV'de, Savaşçı için yer açılması lazım.

Kanalda reytingleri en düşük dizi Sen Çal Kapımı. Dizide reytingleri yükseltmek için büyük bir çaba harcansa da her hafta bir düşüş var. Yani en olası vaz geçiş, Hande Erçel ve Kerem Bürsin'in başrolünde yer aldığı Sen Çal Kapımı dizisi için görülüyor. Ancak net bir şey söylemek tabii ki imkansız. Çünkü kanal hangi yapımlar ile anlaşacak belli değil. Gazeteci Birsen Altuntaş, Kefaret'in yapımcısı 25 Film'in Uzak Şehrin Masalı için Fox TV ile görüşme halinde olduğunu yazdı.

Uzak Şehrin Masalı dizisi 2021-2022 sezonu için düşünülüyor. Yani gelecek sezon ekranda olacak. Can Sinan imzalı dizinin senaryosu da aksiyon dolu. Kaçak bir adam ve güçlü bir kadının yollarının kesişme hikayesi olacak ve Kars'ta çekilecek. Dizi iddialı gözüküyor.

Bu dizi için anlaşma yapılır ise Fox TV'nin gelecek sezona mevcut dizilerinden bazılarını taşımayacağı da ortaya çıkıyor.