Çikolata karıştırma işlemi konç nedir?

Bugünkü ipucumuz sizler için geliyor. Çikolata yemenin verdiği keyif ve mutluluk konusunda hemfikirsek, bu lezzetli yiyeceğin bir de üretim aşamalarına bakalım o zaman. Çikolatanın üretimi sırasında sıvılaştırılarak daha lezzetli olması için karıştırılması işlemine ne ad verildiğini biliyor muyuz?

SORU: Çikolata karıştıma işlemi konç nedir?

CEVAP: Konçlama

KONÇLAMA NEDİR?

Çiğ işlenmemiş çikolata kumsu ve taneli yapıda ve yemek için uygun olmayan bir durumdadır. İsviçreli çikolata üreticisi Rudolph Lindt, günümüzde çikolatanın varolduğu haline gelebilmesini sağlayan bir yuvarlama ve karıştırma işlemini keşfetmiştir. 'Konçlama' ismi kullanılan silindirlerin kabuk benzeri şekillerinden kaynaklanmaktadır. Çikolata ve süt, vanilya, ekstra kakao yağı gibi bileşenler> konçlanır ve dil üzerinde hoş bir his bırakmasını sağlar.