Gün birincisi 16 puan alan Gülcan oldu.
GELİNİM MUTFAKTA DÜN GÜNÜN BİRİNCİSİ KİM OLDU?
Gelinim Mutfakta'nın günün en yüksek puanını alan gelin 18 puanla Gülcan oldu. Günün en düşük puanını ise 6 puanla Aysel aldı. Gelinim Mutfakta'da günün birincisi 18 puanla Gülcan olurken çeyrek altının da sahibi oldu.
Sevim Kaynana:
Güngör: 4 puan (kendi gelini)
Ezgi: 3 puan
Gülcan: 5 puan
Aysel: 1 puan
Ezgi: 4 puan (kendi gelini)
Güngör: 1 puan
Gülcan: 5 puan
Aysel: 3 puan
Gülcan: 5 puan (kendi gelini)
Ezgi: 1 puan
Aysel: 1 puan
Güngör: 1 puan
Aysel: 1 puan (kendi gelini)
Gülcan: 3 puan
Ezgi: 5 puan
Güngör: 2 puan
Yarışmacıların toplam puanları şöyle;
Gülcan: 44
Güngör 31
Ezgi: 44
Aysel: 23
DÜN GÜNÜN YEMEĞİ: KREPTE RULO PİLAV
Krep İçin:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Tavayı Yağlamak İçin:
Tereyağı
Pilav İçin:
2 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gram kuzu eti
3.5 su bardağı (700 ml) sıcak su
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı haşlanıp küp doğranmış havuç
Yarım çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı (150 gram) rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Krep için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp mikserle homojen bir kıvam alana dek çırpın.
Daha sonra malzemeyi 4'e bölün.
26 cm çapındaki bir tavayı tereyağı ile yağlayıp kızdırın.
Krep malzemesinin 1 parçasını tavaya döküp önlü arkalı pişirin.
Her seferinde tavayı yağlayarak kalan malzemeyi de pişirip 4 adet krep elde edin.
Krepleri düz bir zeminde, kenarlarını hafifçe üst üste getirerek büyük kare oluşturacak şekilde yan yana dizin.
Pilav için tereyağını bir tencerede eritip küçük doğranmış eti ilave edin ve suyunu salıp çekene dek kavurun.
Üzerine iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip saydamlaşana dek kavurun.
Su, tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Yarı yarıya suyunu çekince havuç ve bezelye ilave edin.
Suyunu tamamen çekince ocağı kapatın.
Tencerenin üzerine kâğıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin.
Daha sonra kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştırın.
Pilavı birleştirdiğiniz kreplerin bir kenarına iki yanında boşluk kalacak şekilde uzunlamasına yayın.
Uç kısımlarını pilavın üzerine doğru içe katlayın ve krepleri pilavla birlikte rulo yapın.
Kalan kaşar peynirini üzerine serpin.
Pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine ekli kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.