Her hafta Kanal D’de yayınlanan, ekranların sevilen programı Gelinim Mutfakta tam gaz devam ediyor. Dün yeni haftaya başlanılan Gelinim Mutfakta’da sunuculuk görevini ise Fatih Ürek üstleniyor. Dün yapılan oylamada günün birincisi Nergis olurken, bugün kimin birinci olduğu ise merak konusu oldu. 19 Şubat Gelinim Mutfakta’da günün birincisi kim oldu? Detaylar haberimizde…
GELİNİM MUTFAKTA’DA 19 ŞUBAT’TA KİM BİRİNCİ OLDU?
Bugün 14 puan alarak günün en yüksek puanını alan Nergis günün birincisi ve çeyrek altının sahibi oldu. Bugün 2. olan gelin adayı ise 13 puanla Gülcan oldu. Ezgi 11 puan alarak 3. olurken yeni gelin Bircan 9 puanla sonuncu oldu. Nergis bu haftaya iyi başladı ve ilk 2 günde 2 çeyrek altın kazanmayı başardı.
GELİNİM MUTFAKTA 18 ŞUBAT 2019 PUAN DURUMU
Gelinim mutfakta 18 Şubat yeni bölümde puanlama başlıyor. Gelinlerin yaptığı yemekleri tadacak olan kayınvalideler puan verecek. Gelinim mutfakta bugün puan durumu;
Besime Hanımın puanlaması:
Filiz Hanımın Puanlaması:
Dilek Hanımın Puanlaması:
Reyhan Hanımın Puanlaması:
GELİNİM MUTFAKTA 18 ŞUBAT GÜNÜN BİRİNCİSİ VE ÇEYREK ALTINI KAZANAN İSİM
18 Şubat Gelinim Mutfakta yeni bölümde kayınvalidelerin yaptığı puanlamaların ardından günün birincisi ve Çeyrek altını kazanan isim belli oldu. Gelinim mutfakta 18 Şubat günün birincisi toplam 19 puan alan Nergis oldu. Nergis haftanın ilk gününde topladığı yüksek puan sayesinde Gelinim Mutfakta 18 Şubat Çeyrek altın almaya ya da hak kazandı. Gelinim mutfakta günün sonuncusu ise 4 puan alan yeni gelin Bircan oldu. Yarışmada Bugün Ezgi toplamda 13 Gülcan ise toplamda 14 puan aldı.
GELİNİM MUTFAKTA 18 ŞUBAT GÜNÜN YEMEĞİ
18 Şubat gelinim mutfakta günün yemeği herkes tarafından takip ediliyor. Bugün gelinim mutfakta yarışmasında günün yemeği yufka kebabı oldu.
Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
2 su barda haşlanmış
2 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
2 Bardak su
2 çay kaşığı tuz
Bir çay kaşığı karabiber
Sosu içi
Yoğurt
Maydanoz
Yufka Kebabı Yapılışı:
Yufkalar küçük parçalar halinde ayrılarak fırına veriliyor. Ardından kuşbaşı et kavruluyor ve içerisine nohut ekleniyor. Ardından yufkaların içerisinde kuşbaşı et eklenerek üzerine yoğurt ve maydanozdan hazırlanan sos sürülüyor ve bir kez daha fırına veriliyor.