Fırında limonlu köfte nasıl yapılır?

Fırında limonlu köfte tarifi izleyiciler tarafın heyecanla takip edilmeye devam ediyor. Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta'da gelinler kayınvalideleri beraber yarışıyor.

 Her hafta en çok puanı alan gelin haftanın birincisi oluyor ve beş altın bileziğin sahibi olmaya hak kazanıyor. Fırında limonlu köfte nasıl yapılır? Fatih Ürek'in sunumuyla Kanal D ekranlarından yayınlanan programda günün yemekleri ilgiyle araştırılıyor. 

FIRINDA LİMONLU KÖFTE

-Limonları yıkayıp kurulayın. İnce halkalar halinde dilimleyin. Ekmekleri suda ıslatıp elinizde sıkın. Dana ve tavuk kıymalarını bir kaba alıp peynir, ekmek içi, rendelenmiş limon kabuğu, 1 tatlı kaşığı limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.

-Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayın.

-Fırın tepsisini yağlayıp köfteleri dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Limon dilimlerini servis tabağına yan yana dizin. Üzerine köfteleri yerleştirip servis yapın.