'Erkan Özerman soyadımdaki 'k' harfini atalım'dedi…

Dillere destan güzelliği, gülen gözlerinin üstüne yer aldığı her projeyi eksiksiz, alnının akıyla tamamlayan, başarılı oyuncu Begüm Kütük Yaşaroğlu, şarkılarını en içten samimi duygularla söyleyen, sesi, duruşu, havası kimselere benzemeyen Mehmet Erdem canlı performansıyla Cuma gecesi “360 Derece Emelce”ye konuk oldular…

Başarılı oyuncu Begüm Kütük Yaşaroğlu oyunculuk servüneni Emel Müftüoğlu’na anlattı; “Ben Fransız okulunda okudum. Yıllarca Matmazel Kütük diye çağırıldım. Bu işe başlarken sevgili Erkan Özerman soyadımdaki “k” harfini atalım, “Küçük” yapalım, dedi Ama ben istemedim” diye konuştu. Güzel oyuncu; “Soyadımdan çok çektim sempatik de olsa negatif de olsa soyadım ile ilgili bir sürü şey duydum yıllarca” diye ekledi 

Istanbul’a ilk geldiğinde Demet Sağıroğlu ile tanısıklığı olduğunu ve evini açtığını dile getiren Begüm Kütük, “Demet bana çocuğu gibi baktı. Elinizde büyüdüm diyebilirim.”dedi. 


2001 yılında Best Model Of Turkey yarışmasında üçüncü olan Begüm Kütük o dönemi ise şöyle anlattı; “Çok heyecanlanmıştım. Yarışmanın en iyi model ünvanı katacak bir yarışma olduğunu bilmiyordum. Annem güzel bir kadındı ve böyle güzellik yarışmaları çok içinde kalmış. Zaten annem ve arkadaşları yarışma için başvurdular. Benim haberim yoktu. Sonra Erkan Özerman görünce; “Kim bu Grace Kelly?” demiş. Apar topar beni İstanbul’a çağırdılar. Amacım model olmak değildi. Tecrubem ve iddaam yoktu. Bir anda bu süreçte buldum kendimi. 2001 yılında seçilince çok oyuncu teklifi geldi. Sonra hayat boyu setlerde çalıştım.”

“Erdil beni İçten içe kıskanıyor”
Programda Erdil Yaşaroğlu ile evliliğinin 7.yılına girdiğini dile getiren Begüm Kütük; “Karşılıklı saygı ilişkiyi ayakta tutuyor. Ben hep soruyorum ‘Beni kıskanıyor musun?’ diye. Bakıyor gülümsüyor ama içten içe kıskanıyor sanırım. Ama hiç belli etmiyor. Ben çok kıskanıyorum ama.  Hiç mütevazi olamıycam. Ben kıskanınca gözümden ateş çıkar. Hiç sempatik olmam insanın hayatını darlayabilirim. “ diye konuştu

“Evde şakalar, espiriler uçuşmuyor.”
Erdil’in mesleği zaten bu olduğu için evde şakalar, espiriler uçuşmuyor ama birbirimize işimizi danışıyoruz. Hatta ben biraz acımasızsım. Onu çok seviyorum ve ben de o da birbirimizin hayatlarına karışıyoruz. Daha iyisi olabilmek için. 

“Şan dersleri aldım…”
“Ben birçok insandan ders aldım. Ilk projem Melek dizisinden sonra konservatuara girmem konusunda büyüklerimden çok baskı gördüm . Ama kurumda da şöyle bir problem var; oraya girince hayatında popüler kültüre dair bir şey yapmanı tercih etmiyorlar.  Benim de geldiğim noktada kafam karıştı ve oradaki tüm konservatif eğitimi alabilmek adına dışardan dersler aldım. Özellikle şan dersleri aldım.  Ama şarkı söyleyemiyorum. Özellikle tiyatrodaki performansımı geliştirebilmek için şan dersleri aldım. Güzel sesli insanlara zaafım var.”

“360 Derece Emel’ce”ye her zamanki sakinliği ve içten söylediği şarkılarıyla konuk olan Mehmet Erdem, Emel Müftüoğlu ile çocukluğundan müziğe nasıl başladığına kadar hayata dair bir çok şeyi paylaştı…

“Beni müziğe teşvik eden dayım oldu.”
Mehmet Erdem; şarkıcılık kariyerini “5 yaşında mandalin çalmaya başladım. Sonra farklı enstrümanlar çaldım. Lise de farklı gruplarda çaldım. Üniversiyteyi Boğaziçi’nde okudum. O dönemlerde ise Kardeş Türküler ile tanıştım. 8 sene beraber çalıştım. Sonra film ve dizi müzikleri yaptım. Kardeş Türkülerde vokal yapıyordum, çaktırmadan.” Diye anlattı.
Aslen Malatyalı olduğunu dile getiren Erdem; “Çocukluğumu çok iyi yaşadım. Eve gelen her misafire mandolin çalıyordum. Genellikle bizim ülkemizde müzik boş meslek gibi göründüğünden dolayı ailem de karşı çıktı. Ben hep farklı gördüm. Müzik çok birleştirici. Iki farklı kişi aynı şarkıda buluşabilir. Ben hep buna inandım ve inandığım şeyin arkasında da durdum.  Ama beni bu işe teşvik eden dayım oldu. Ben de inandım. Çünkü dayım ayrı bir rol modeliydi benim için.”dedi. 

 “Küçükken çok türkü söylerdim.”
“Babam aslen ziraat mühendisi. Emekli olduktan sonra yazmaya başladı. Kitapları var. Memleket hikayelerini anlatıyor kitaplarında.” Diyen Erdem, sözlerine; “Babamın da eli müziğe zamanında değimiş. Gırnata çalmış. Demek ki, bende de tortusu kalmış. Müzikle içiçe bir atmosferde yaşamak önemliydi. Müzik evde sosyal bir durumdu. Ben küçükken en çok türkü söylerdim. “ diye devam etti.

“Herkes beni sakin biri zannediyor.”
“Ben 3 ebeveynli gibi büyüdüm.” Diyen Erdem;”Çok yaramaz bir çocuktum. Annem babam ve ablam sürekli peşimdeydi. Herkes beni çok sakin bir insan sanıyor ama ben aslında öle değilim. Hiç değilim.  Sakin olmam gereken yerde çok sakin, olmamam gereken yerde ise sakin değilim” dedi.


“Kimseye rahatsızlık vermeden ölmek istiyorum…” 
Programa şarkılarıyla da renk veren Mehmet Erdem; “Lüks arabaya binmek gibi bir hedefim yok. Ben o araba içinde oturamam, çünkü. Raconuma ters. Ben çok fark edilmek istemiyorum. Yaptığım iş fark edilsin yeter. Biz kalabalık bir tayfayız. Birbirimize yeteriz. Spor bir arabayla dolaşmayız. Bazı şeyler rahatsız eder, bizi. Felsefem, sessiz sedasız kimseye rahatsızlık vermeden ölmek…” diye konuştu.