Disney Plus, Diaspora'ya boyun eğdi! Atatürk dizisi yayınlanmayacak

ABD merkezli dizi/film platformu Disney Plus, ABD'deki Ermeni lobisinin baskısı sonucu Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçti. AK Parti Sözcüsü Çelik, “Utanç verici, boyun eğenler utansın” dedi.

Disney Plus, 8 milyon dolar harcadığı "Atatürk" dizisini ABD'deki Ermeni lobisinin baskısı sonucu platforma koymaktan vazgeçti. Platform, daha önce Türkiye'deki tepkileri yatıştırmak için "Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında" açıklaması yapmıştı. Ancak Disney Plus, dirense de Diaspora'ya sonunda boyun eğdi.

'MİLLETİMİZE SAYGISIZLIK'

Aras Bulut İynemli'nin başrolünde olduğu "Atatürk" dizisinin FOX TV'de yayınlanmasına karar verildi. Dizinin, daha sonra hazırlanacak özel montajlı yenilenmiş haliyle sinemada da gösterime gireceği öğrenildi.

Skandal gelişmeler üzerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaşananları utanç verici olarak niteleyip sert tepki gösterdi. Çelik yaptığı açıklamada "Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD'deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir. Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır. Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır. Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın..." ifadelerini kullandı.

AKŞAM, Aras Bulut İynemli'nin başrolündeki diziyle ilgili skandal gelişmeleri manşetten duyurmuştu.