Diriliş Ertuğrul 136. Yeni bölüm fragmanı yayında

TRT 1’in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul’da heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Ertuğrul Söğütle sınırlı kalmayacaklarını söyleyerek planlarından bahsediyor.

Dragos’un Ertuğrul Bey’i öldürmek için kurduğu tuzak Moğolların geldiğini öğrenmesi üzerine yine kendisi tarafından bozulmuştu. Ertuğrul Bey’i hedef alan bir oka kalkan olup onun canını kurtarmıştı. Herkes Zangoç’un kendini feda ettiğini düşünerek ona minnet duyarken Ertuğrul Bey bu durumdan şüphelenmişti. Peki, Ertuğrul Bey’in bu kuşkuları onu Zangoç’un gerçek kimliğine götürecek mi? Moğolların gelmesiyle plan değiştiren Dragos’un yeni hedefi ne olacak?

Ertuğrul Bey’in elinde olan sandığın ve vergi altınlarının peşinde olan Moğollar, en zalim komutanlarından biri olan Alıncak’ı vazifelendirmişti. Ani bir baskınla Kayı obasına gelen Alıncak Ertuğrul Bey’in otağını ele geçirip esir almış, Osman’ı alıkoyarak bilinmeyen bir yere göndermişti. Acaba Ertuğrul Bey, onları Alıncak’ın elinden kurtarabilecek mi? Moğolların gelmesi Umuroğullarının yaşamında ne gibi değişikliklere sebep olacak? Alıncak tarafından Söğüt’ün yeni uç beyi ilan edilen Beybolat Bey’e karşı Ertuğrul Bey nasıl tavır alacak?  Obanın hatunlar sorumlusu olan Sırma, kayı hatunlarına nasıl davranacak.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL ESKİ BÖLÜMLERDE YAŞANANLAR

Diriliş Ertuğrul son bölümde; Osman, Moğollar’ın elindedir. Moğolların amacı, Osman’ı mankurtlaştırıp kendilerine sadık yetiştirmek ve Ertuğrul’a karşı kullanmaktır. İttifak içinde olunan Lefke Kalesi Moğolları bertaraf etmek için önemlidir. Moğollar ise kaleyi yakıp yıkmak, zapt etmek için hazırlık içindedir.

Diriliş Ertuğrul'da hak ve batılın cenki başlıyor. Gözlerinde zalimlere ateş büyüten Ertuğrul, obaları ve ailesini kurtarmak için Dragan'a ittifak etme teklifinde bulunuyor. Her yeri yakıp yıkan Moğollar, Ertuğrul'un ailesine de zarar veriyor. Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanında, Osman'ın kaçırılışı sonrası dişe diş, kana kan, intikam sözleri yükseliyor.

Moğollar çekirge sürüsü gibi istila eder obaları. Nicedir üzerine düştükleri dava tehlikededir. Ertuğrul, üzerlerine düştükleri davaya zeval gelmemesi, tufan gibi üzerlerine gitmek için uygun zamanı bekler.

Çarşamba akşamları izleyenleri TRT ekranlarına kilitleyen Diriliş Ertuğrul aksiyonu ve heyecanı doruğa çıkardı. Yayınlanan Diriliş Ertuğrul son bölümünde Ertuğrul Beybolat'ı zehirleyenin Dragos olduğunu anlıyor. Dragos'u korku sarıyor ve Ertuğrul'u öldürme planlarını hızlandırıyor.

?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL KONUSU

Dizinin konusunu sezon sezon ayırabileceğimiz gibi, genel bir başlık altında da toplayabiliriz. Dizinin ana hikâyesi, bir rüya ile başlayan ve rüya gibi bir 6 asır boyunca dünyaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu konu alıyor. Devlete ismini vermiş olan Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin hikâyesinin konu edinildiği dizide, Kayı Boyu’nun mücadeleleri ve hangi süreçlerden geçerek devletleştiği anlatılıyor. Kayı Boyu’nun bu süreçte yaşadığı zorlukları bileğinin ve imanının gücüyle nasıl aştığının anlatıldığı dizide, zengin karakter havuzu sayesinde hemen hemen döneme dair er ipucuna değiniliyor.

Dizinin ilk sezonunda Kayı Boyu’nun alplerinin Tapınak Şövalyeleri’ne ve diğer bazı bölgesel güçlere karşı verdiği mücadeleler anlatılmakta. Bir yandan yerleşilecek yurt bulma arayışı da bulunuyor. İkinci sezonda ise hikâye Moğollar ekseninde şekilleniyor. Meşhur Moğol istilalarının Anadolu’da bıraktığı izlere değiniliyor. Dizinin üçüncü sezonunda ise Kayı Boyu artık kuruluş temellerinin atıldığı Söğüt bölgesine yerleşmiş bulunuyor. Ertuğrul Bey’in önderliğinde, Candaroğulları ve Bizans’a karşı mücadeleye girişen boy, tüm mücadelelerden daha da güçlenerek ve büyüyerek çıkıyor.