Çöpçüler Kralı nerede, ne zaman çekildi? Çöpçüler Kralı'nın çekildiği sokak neresi?

Başrollerini Kemal Sunal, Şener Şen ve Ayşen Gruda'nın paylaştığı Çöpçüler Kralı Show Tv ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Türk sinemasının klişe yapımlarından birisi olan filmin yönetmen koltuğunda Zeki Ökten oturuyor. Peki, Çöpçüler Kralı hangi yılda ve nerede çekilmiştir?

Bir zabıta amiri ile çöpçü arasında yaşanan olayları eğlenceli bir dille aktaran Çöpçüler Kralı filmi Show Tv'de yeniden izleyici karşısına çıkıyor. Kemal Sunal, Şener Şen ve Ayşen Gruda gibi önemli isimlerin yer aldığı Çöpçüler Kralı filminin nerde ve hangi yılda çekildiği de ekran başındakiler tarafından merak ediliyor.

ÇÖPÇÜLER KRALI NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Çöpçüler Kralı filmi 1977 yılında Zeki Ökten yönetmenliğinde çekilmiş, 1978 yılında da yayınlanmıştır.

ÇÖPÇÜLER KRALI NEREDE, HANGİ SOKAKTA ÇEKİLDİ?

Başrollerini Kemal Sunal, Şener Şen ve Ayşen Gruda'nın paylaştığı Çöpçüler Kralı filmi; Güneşli Sokak, Cihangir ve çevresinde çekildi.

Yeşilçam Sineması'nın unutulmazları arasına giren Çöpçüler Kralı, Kapıcılar Kralı ve Şendul Şaban filmlerinin çekimleri İstanbul Cihangir'de bulunan Güneşli Sokak'ta gerçekleştirildi.

Çöpçüler Kralı filminde Kemal Sunal'ın ünlü "Parka gidecekmiş iki gözümün çiçeği" repliğinde bahsi geçen park yine Güneşli Sokak'ta bulunan Cihangir Parkı.

Günümüzde de bu özelliğini koruyan parkta son olarak 1985 yapımı Şendul Şaban filminin bazı sahnelerinin çekimleri gerçekleştirildi.

ÇÖPÇÜLER KRALI FİLMİ KONUSU

Zabıta amiri, görevinin verdiği yetkileri zorlayarak esnafın ve çöpçünün üzerinde büyük bir baskı kurar. Aynı mahallede oturan Hacer ise temizlikçilik yapmaktadır. Hacer'e âşık olan zabıta amiri, annesinin tepkisiyle karşılaşır. Mahallenin çöpçüsü Apti de Hacer'e âşıktır, ama parası yoktur. Bir gün yanlışlıkla girdiği bir gazino, kötü şansını bir anda değiştirir.