AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Patates kızartmasının krallık dönemi soğan halkasına devroluyor olabilir mi? Yediden yetmişe herkesin sofrasında bulunacak, çıtırlığına lezzetine bağımlı olacağınız soğan halkası tariifne ne dersiniz? İşte size özel tarif...
Malzemeler
3 adet kuru soğan
1,5 su bardağı un
1,5 çay bardağı mısır nişastası
2 adet yumurta
2 şişe maden suyu
1/3 tuz
3 su bardağı mısır gevreği
Yapılışı
Kabuklarını soyuğunuz kuru soğanları halka şeklinde dilimleyin.
(Restorantlardaki soğan halkasının yumuşak tadını vermesini istiyorsanız doğramış olduğunuz soğanları 30 dk kasede bekletebilirsiniz.)
Un ve nişastayı bir kap içinde buluşturun. Ardından soğan halklarını içine koyarak bulanmasını sağlayın.
Soğan halkalarını buladığınız kabın içerisindeki artan un ve nişastanın içine yumurtalarınızı kırın.
Ezilen mısır gevreği ile yumurtalı karışımı ayrı kaplarda önce yumurtalı harca sonra gevreğe olacak şekilde bulayın.
yağ dolu geniş tavad kızarttığınız soğan halkası hazır!
Sos için süzme yoğurt ve kuru nane tercih edebilirsiniz.