25 Eylül bugün hangi kanalda hangi diziler var?

25 Eylül Salı, Akşam olunca eve giden vatandaşlarımız ''Bugün hangi dizi var?'' sorgusunu aratıyor. Heyecanı çok yüksek olan bu diziler izleyicilerini ekranların başına kilitliyor.

25 Eylül, Televizyon bazen yalnız yaşayan biri için yoldaş, bazen ailecek geçirilen bir akşamın neşesi, bazen de dünyadan an be an haber aldığımız bir iletişim aracıdır.

STAR TV YAYIN AKIŞI İÇİN TIKLAYINIZ

TRT 1 YAYIN AKIŞI İÇİN TIKLAYINIZ

SHOW TV YAYIN AKIŞI İÇİN TIKLAYINIZ

TV 8 YAYIN AKIŞI İÇİN TIKLAYINIZ

TV YAYIN AKIŞI İÇİN TIKLAYINIZ

TV'DE BUGÜN HANGİ DİZİ VAR TIKLA ÖĞREN 

TELEVİZYON NEDİR?

Televizyon Nedir? Televizyon 1925 yılında bisküvi kutusu ile icat edilen ve içerisinde uygun şartlar sağlandığında çeşitli görüntüleri size sunacak donanıma sahip olan bir haberleşme aracıdır. Temel olarak ise, elektromanyetik dalgalar halinde yayılan görüntü ve seslerin, ekran ve hoparlör sayesinde alıcıya ulaştırılmasını sağlayan, elektronik bir cihaz şeklinde tanımlayabiliriz. İlk yayınını 1929 yılında gerçekleştirebilen televizyonun günümüzde plazma, HD, 3D, LCD gibi çeşitleri ile bulunmaktadır. Bu kadar geliştirilmesine rağmen televizyonun başından kalkmayan 21. yüzyıl insanı bu icadın tam anlamıyla kölesi olmuştur. Ne kadar hızlı haber yayma, ya da canlı yayın gerçekleştirme olanağı sunsa da, televizyonun aile ilişkilerini zayıflattığı, insanların birbiri ile konuşmamasına neden olduğu, sohbetleri sınırladığı tartışma götürmez bir gerçektir.

TELEVİZYON NE ZAMAN İCAT EDİLDİ?

Televizyon Ne Zaman İcat Edildi?Televizyon yapım çalışmaları 1923’lerden öncesine dayansa da ilk televizyon 1923 yılında, İngiltere sınırları içerisinde üretilmiştir. Bu üretim bir lavabo ve çay tenekesi ile gerçekleştirilmişti ve gerekli malzemenin olmaması sebebiyle yayına geçemedi. Bundan sonra icadın geliştirilmesi bisküvi kutusuna sarılmış projeksiyon makinesi ile devam etti ve 1925 yılında çalışan ilk televizyon icat edilmiş oldu.

 
Televizyonun tası sayılan bu icatta nakış iğnelerinden bal mumuna kadar birçok ilginç malzeme yer alıyordu. İlk görüntü sinyalinin gerçekleştirilmesi ve yayınlanması ile televizyon her ne kadar tamamlanmış olsa da her icat gibi önceleri ciddiye alınmadı. Ta ki 1929 yılında BBC kanalının ilk deneme yayınını yapmasına kadar. Bu yayından sonra televizyon hak ettiği değeri gördü ve üretilmesi için çalışmalara başlandı. İlk yayınlanan görüntüler iki aşamadan oluşuyordu; birincide haber yayını yapan BBC, ikincide ise müzik ile yayınına devam ediyordu.