Sefirin Kızı eleştiri oklarını üzerine çekti… Böyle mantık hatası görülmedi!

Star TV ekranlarının sevilen dizisi Sefirin Kızı'nda yaşanmadık aksilik kalmadı desek yanılmış olmayız. Dizi önce başrol oyuncusu Neslihan Atagül'ü kaybetti sonra da tam anlamıyla bir yıldız kayması yaşadı. Sevilen oyuncuların birçoğu yapıma veda etti. Kadroya sonradan dahil olan Tuba Büyüküstün bile yapımı toparlayamadı. Ancak bugün Sefirin Kızı, bir mantık hatası ile gündeme geldi.

Geçen sezon yayınlanmaya başlayan Sefirin Kızı dizinde aksilikler meydana gelmeye devam ediyor. Tam bir yıldız kayması yaşayan dizi şimdi de yapılan mantık hatasıyla gündeme geldi. Dizinin yayınlanan 41. bölümünde Melek'in velayeti dedesine verilince ortalık karıştı.

Sefirin Kızı'nın yayınlanan son bölümünde Nare ve Sancar'ın kızı Melek önce annesine veda etmiş sonra dedesi tarafından alıkonmuştu. Melek'in velayeti dedesine verilince ortalık karıştı.

Hukuki bilgisi olan seyirciler velayet hakkının evlat edinme hariç sadece anne ve babaya tanındığını, dizideki bu kararın gerçek hayatla uyuşmadığını belirtti.

Anne ve babanın vefat etmeleri ya da velayet hakkını kötüye kullanmaları durumunda ise devlet çocuğu korumaya alarak bir kişiyi aile yakınlarından bir kişiyi vasi olarak atayabiliyor. Ancak Sefirin Kızı'nda Melek'in velayeti doğrudan dedesine veriliyor.