Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncuları kimler, nerede çekildi? Bir Zamanlar Kıbrıs konusu ne?

Tarihi gerçekler çerçevesinde, Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesini ekrana taşıyacak olan, adada yaşanan gerçek olaylardan yola çıkarak kaleme alınan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi yarın izleyicisinin karşısına çıkacak. Bir Zamanlar Kıbrıs konusu ne? Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncu kadrosunda kimler var, nerede çekildi? gibi soruların yanıtları tüm dizi takipçileri tarafından merak konusu oldu. İşte tüm merak edilenler..

Gerçek bir vatan mücadelesinin anlatılacağı, TRT 1'in yeni ve iddialı yapımı Bir Zamanlar Kıbrıs yarın yayın hayatına merhaba diyecek. Bir Zamanlar Kıbrıs konusu ne? Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncu kadrosunda kimler var, nerede çekildi? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. Senaryosunu Emre Özdür, Başar Başaran, yönetmenliğini ise Hakan İnan'ın üstlendiği dizi için geri sayım başladı. İşte Bir Zamanlar Kıbrıs hakkında tüm merak edilenler...


BİR ZAMANLAR KIBRIS KONUSU NE?

Yitirilen hayatlar, paramparça olan aşklar ve varoluş mücadelesi 1963 yılında adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar.

Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk'ün lideri haline gelir.

Kıbrıs'ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye'den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa'da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer.

BİR ZAMANLAR KIBRIS NEREDE ÇEKİLDİ?

Tamamı Kıbrıs'ta çekilerek ulusal bir kanalda yayınlanacak ilk dizi olma özelliği de taşıyan "Bir Zamanlar Kıbrıs" yapımı, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesini ekranlara taşıyacak.

BİR ZAMANLAR KIBRIS OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Yapımını TMC Film'in, yapımcılığını Erol Avcı'nın üstlendiği, başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu'nun paylaştığı "Bir Zamanlar Kıbrıs" ta güzel oyuncu Pelin Karahan dizide canlandırdığı İnci karakteriyle ekrana gelecek.

Bir Zamanlar Kıbrıs Kemal kimdir? Bir Zamanlar Kıbrıs'ın Kemal'i Ahmet Kural kaç yaşında, nereli?

Bir Zamanlar Kıbrıs İnci kimdir? Bir Zamanlar Kıbrıs'ın İnci'si Pelin Karahan kaç yaşında, aslen nereli?