Balkan Ninnisi'nde Elveda Rumeli izlerini bulduran 4 detay

Balkan Ninnisi dizisinde Elveda Rumeli'nin izleri fazlasıyla bulunuyor. Özellikle Balkan göçmeni olan vatandaşların kendi kültürlerinden izler bulduklarını belirttikleri ve yaz sezonunun en çok izlenen dizilerinden olan Balkan Ninnisi'nde yer alan ve seyirciye Elveda Rumeli izleri yaşatan Balkan Ninnisi ile ilgili 4 detayı derledik.

Akşam

Hüsna Köşger

Balkan Ninnisi TRT1'in yeni sezon için en iddialı projeleri arasında yer alıyor. Balkan göçmeni vatandaşlarımızın köklerinden ve kültürlerinden izler taşıyan dizide Elveda Rumeli dizisinin etkileri fazlaca görülüyor. Elveda Rumeli dizisinde de Balkan Savaşı dönemine giden süreç ve orada yaşayan Türklerin hikayesi anlatılıyordu. Balkan Ninnisi ise; halen orada yaşayan Türk vatandaşlarının günümüzdeki hikayesi anlatılıyor.

BALKAN NİNNİSİ'NDE ELVEDA RUMELİ İZLERİ

Balkan Ninnisi'ni izleyen pek çok kişi bu hikayede Elveda Rumeli'nin izlerini bulduklarını söylüyorlar. Peki Elveda Rumeli ile Balkan Ninnisi arasındaki benzerliğe neden olan 4 detay neler?

1 - BAŞROLDE ERDAL ÖZYAĞCILAR

Erdal Özyağcılar hem Elveda Rumeli'de hem de Balkan Ninnisi'nde başrolde yer alıyordu. Bu sebeple her iki dizide de Elveda Rumeli tadı bulunabiliyor. Usta sanatçının başarılı şive ve ağız performansı, hikayeye gerçekçilik katıyor.

2 - BENZER OYUNCULAR / BALKAN TÜRK'Ü SANATÇILAR

Balkan Ninnisi'nde özellikle bazı isimler Elveda Rumeli'nin izlerini taşıyor. Esas kızın annesi rolünde izlediğimiz Suzan Akbelge ve Erman Saban, Elveda Rumeli'de de seyirci karşısına geçmiş Balkan Türk'ü sanatçılarımızdan. Bu yüzden de performansları oldukça iyi ve gerçekçi çıkıyor.

3 - GERÇEK MEKANLARDA GEÇEN HİKAYELER

Her iki dizinin de en önemli ortak özelliği, gerçek mekan kullanılması. İki dizide de plato kullanımı seçilmedi, gerçek mekanlarda yani Makedonya'da çekim yapılması tercih edildi. Bu da dizilere doğallık kazandırdı.

4 - ETNİK MÜZİKLER

İki hikayede de Balkan kültürüne ait etnik müziklere fazlasıyla yer veriliyor.