Aşkın Tarifi Sultan kimdir? Aşkın Tarifi'nin Sultan'ı Yasemin Baştan kaç yaşında, aslen nereli?

Yapımını NTC Medya'nın üstlendiği Aşkın Tarifi dizisi bu akşam ilk bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkacak. Yönetmen koltuğunda Deniz Koloş'un oturduğu, senaryosunu ise Leyla Oter ve Doruk Erengül'ün kaleme aldığı Aşkın Tarifi'nde Sultan Yılmaz karakterine Yasemin Baştan hayat veriyor. Peki, Aşkın Tarifi Sultan kimdir? Aşkın Tarifi'nin Sultan'ı Yasemin Baştan kaç yaşında, aslen nereli? İşte hakkında tüm merak edilenler...

Ekranların yeni dizisi Aşkın Tarifi bu akşam Kanal D'de yayın hayatına merhaba diyor. Oyuncu kadrosunda ünlü isimlerin bulunduğu dizinin karakterleri şimdiden merak konusu oldu. Aşkın Tarifi Sultan kimdir? Aşkın Tarifi'nin Sultan'ı Yasemin Baştan kaç yaşında, aslen nereli? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

AŞKIN TARİFİ SULTAN KİMDİR?

Fırat'ın teyzesi. Anteplidir. Etrafına güven veren, anaç ruhlu, herkesi ve her şey Sultan Yılmaz'ı çekip çeviren, becerikli bir kadındır. Yeri geldi mi anne, yeri geldi mi patron, yeri geldiğindeyse bir dost. Geleneklerine bağlı ve maharetlidir. Yemek konusunda doğuştan bir yeteneği vardır. "Elinin lezzeti var" denen insanlardandır. İstanbul'da yaşadıkları mahallede, "Anteplinin Yeri" adında bir kebapçısı vardır. Tipik, fedakâr ve savaşçı Anadolu kadınıdır. Çabuk parlayıp, çabuk söner. Aklına koyduğunu, mutlaka yapar. Kimi zaman tatlı dille kimi zamansa bağıra çağıra... Sultan'ın hayatta vazgeçemeyeceği iki kişi vardır. Biri kızı Sevi, diğeri de yeğeni Fırat'tır. Fırat canını istese, Sultan hiç düşünmeden verir.

YASEMİN BAŞTAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

Yasemin Baştan 1 Ocak 1972 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olan Yasemin Baştan, Oğlak burcudur.

Yasemin Baştan eğitim hayatını İstanbul'da tamamlamıştır. Liseden mevzun olduktan sonra "Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Sanatları ve Tiyatro Bölümü"nü kazanan Yasemin Baştan, meslek hayatına tiyatroyla başlamıştır. Okuldan mevzun olduktan sonra çeşitli oyunlarda yer alan Yasemin Baştan, TRT 1 ekranlarında yayımlanan "Seksenler" dizisiyle izleyicilerin gönlünü çelmiştir. Başarılı oyuncu Yasemin Baştan, şimdi Kanal D ekranlarında yayımlanacak "Aşkın Tarifi" dizisi ile ekran karşısına geçecektir.

Aşkın Tarifi Hazım kimdir? Aşkın Tarifi'nin Hazım'ı Cem Davran kaç yaşında, aslen nereli?