Alparslan Büyük Selçuklu konusu nedir, oyuncuları kimler? Alparslan Büyük Selçuklu ne zaman başlayacak?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi TRT 1'de ekrana gelecek. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin devamı niteliğinde olacak dizi için nefesler tutuldu. Yönetmenliğini Sedat İnci'nin yaptığı dizinin senaryosu ise Emre Konuk'a ait. Peki, Alparslan Büyük Selçuklu konusu nedir, oyuncuları kimler? Alparslan Büyük Selçuklu ne zaman başlayacak?

Alparslan Büyük Selçuklu ne zaman başlayacağı televizyon izleyicilerinin yakından takip ettiği konulardan oluyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin devamı niteliğinde olan yapım, Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun devlet yapısını, siyasi olaylarını, savaşlarını ve Sultan Alparslan'ın hayatını ele alacak. Alparslan Büyük Selçuklu konusu nedir, oyuncuları kimler? Alparslan Büyük Selçuklu ne zaman başlayacak?

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi 8 Kasım 2021 tarihinde TRT 1'de yayınlanacak.

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU KONUSU VE OYUNCULARI KİMLER?

Dizinin başrollerinde Barış Arduç, Fahriye Evcen, Mehmet Özgür, Erdinç Gülener, Barış Bağcı, Korel Cezayirli, Gizem Karaca gibi oyuncular yer almaktadır.

Alparslan Büyük Selçuklu, Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun devlet yapısını, siyasi olaylarını, savaşlarını ve Sultan Alparslan'ın hayatını ele almaktadır.

DİZİNİN HAZIRLIK AŞAMASI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

2020-2021 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Uyanış: Büyük Selçuklu adlı dizi, 34. bölümü ile sezon finali yaptıktan sonra dizide yer alan tüm oyuncularla bilinmeyen nedenlerden ötürü yollar ayrıldı (Mehmet Özgür hariç)

Ardından dizinin yapımcısı Emre Konuk, gelecek sezonda yepyeni oyuncular ve yepyeni bir hikayeyle ekranlara çıkacaklarını söyledi. Sultan Melikşah döneminin anlatıldığı yıldan yaklaşık 25 yıl geriye, yani babası Sultan Alparslan'ın hayat hikayesine gidilecek. Bu yeni projeye dahil olan ilk oyuncu Barış Arduç oldu. Barış Arduç'un Alparslan rolüne hayat vereceği söylendi.

Daha sonra projeyle anlaşılan diğer oyuncularla birlikte dizinin oyuncu kadrosu; Kazakistan'dan gelen Ulusal Aksiyon Şirketi tarafından (Nomad Stunts, Ottoman Stunts) özel olarak ata binme, ok atma ve kılıç kullanma eğitimleri aldılar