Kuruluş Osman'da Abdurrahman Gazi'yi kim oynuyor? Abdurrahman Gazi kimdir, ne zaman ve nasıl ölmüştür?

Diriliş Ertuğrul'da Abdurrahman Alp karakteriyle bilinen yeni sezonda Kuruluş Osmanda'da Abdurrahman Gazi karakteriyle tanınan ünlü oyuncu Celal Al diziden ayrılıyor. Kuruluş Osman dizisinde düzenlenen bir düğün toyunu basan moğolların saldırısı ile cenkte ağır yara alan Abdurrahman Gazi ölecek. Dizi izleyiciler bu sahne ile birlikte Abdurrahman Gazi hayatı ve tarihte ne zaman, nasıl ölmüştür? sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı.

Abdurrahman Gazi, geçtiğimiz yıllarda yayınlanan Diriliş Ertuğrul'dan sonra Kuruluş Osman dizisinde de sık sık gündeme gelen isimler arasında. Ertuğrul Gazi'nin silah arkadaşı ve Aydos Kalesi'nin fatihi olarak bilinen Abdurrahman Gazi'yi Celal Al canlandırmaktadır. Söz konusu konu ile ilgili; "Tarihte Abdurrahman Gazi kimdir, ne zaman ve nasıl ölmüştür?" sorusunun yanıtı merak konusu oldu.

Abdurrahman Gazi kimdir sorusu, Osmanlı Devleti'nin kuruluş sürecinin ele alındığı Kuruluş Osman dizisiyle beraber yanıtı araştırılan konulardan oldu. Kuruluş Osman'ın yayınlanan yeni bölümünde Abdurrahman Gazi'nin konu edilmesiyle, izleyenler, tarihte Konur Alp ile Aydos Kalesi'nin fethi ile görevlendirin Abdurrahman Gazi'nin tarihi hayatını araştırmaya başladı. Peki, Abdurrahman Gazi kaç yaşında öldü? Abdurrahman Gazi kimdir? İşte, merak edilenler.

TARİHTE ABDURRAHMAN GAZİ KİMDİR?

Abdurrahman Gazi Osmanlı Devletinin kuruluşunda büyük hizmetleri geçmiş bir kumandan, Aydos Kalesi'nin fatihidir. Doğum tarihi 12.yüzyılın sonlarıdır ancak doğum yeri bilinmemektedir. Süleyman Şah zamanında başlayan hizmetini Ertuğrul Gazi, Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi devirlerinde de devam ettirmiştir.

Osmanlı beyliğinin diğer askeri şahsiyetleri olan Akça Koca, Samsa Çavuş ve Konur Alp, Akyazı, İznik ve İzmit ile meşgul olurken, Abdurrahman Gazi de İstanbul tarafındaki hisarlara akınlar düzenlemiştir. Bursa fethedilinceye kadar, Bizans sınırında uçbeyi olarak hizmetlerde bulundu.

1328 senesinde Orhan Gazi, Abdurrahman Gazi ile Konur Alp'i Aydos Kalesi'nin fethi ile görevlendirdi. Bu kalenin istihkamları çok sağlam olduğundan, kalenin fethi uzadı. Bu arada kale tekfurunun kızının gördüğü rüyadan sonra yazdığı mektup üzerine uygulanan taktik neticesinde kale fethedildi. Orhan Gazi kale tekfurunun Müslüman olan kızını Abdurrahman Gazi ile evlendirdi. Abdurrahman Gazi bundan sonra İznik üzerine akınlarda bulundu.

ABDURRAHMAN GAZİ NE ZAMAN ÖLMÜŞTÜR?

Abdurrahman Gazi 1329 senesinde ölmüştür. İsmi Eskişehir yakınında kendi adı ile anılan köyde yaşamakta, mezarıda Samandıra, İstanbul'a baglı Abdurrahman Gazi mahallesinde bulunmaktadır.

CELAL AL KİMDİR?

Celal Al, 1982 yılında Artvin'de doğdu. Oyunculuk üzerine eğitimini tamamlayan Celal Al, 2012 yılında Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde rol alarak kariyerine önemli bir adım atmıştır.

TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin kadrosunda yer alarak Abdurrahman Alp karakterini canlandırmıştı. Şimdi Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman'da yer alacak.